15:12 / 23.02.2021.

Autor: HRS

Oproštaj od Zlatka Saračevića

Lino Červar

Lino Červar

Foto: HRS / -

Brojni uglednici iz svijeta rukometa uputili su posljednje misli i riječi oproštaja od legendarnog Zlatka Saračevića. U Knjigu žalosti Hrvatskog rukometnog saveza upisali su se Saračevićevi prijatelji, kolege i bivši suigrači. Posebnim se riječima od svog prvog pomoćnika oprostio bivši izbornik Lino Červar.

- Zaista je on bio vrhunski igrač, ali jednako tako treba ga pamtiti kao dobrog čovjeka. On je bio moj prvi pomoćnik nakon što sam se vratio iz Makedonije na Europskom prvenstvu 2018. Bilo je lijepo s njime surađivati. A ono meni što je kao glavnom treneru bilo drago je da je on imao ogromno zadovoljstvo. Kaže "osjećao sam se kao trener" jer dao sam kao što svaki put dajem šansu da čovjek radi, da se iskaže, da ima mogućnost da da svoju ideju. Jako mi je bilo lijepo s njim surađivati.


Červar je istaknuo kako se nerijetko nema razumijevanja za trenere i njihov posao.

- Sve je to doprinijelo, taj trenerski život, da čovjek ostari prije vremena i oboli prije vremena. Jako mi je žao da je otišao, ali ja mislim da svima nama je možda ostavio neku poruku promišljanja i možda će to biti poticaj, taj njegov trenerski život, da razmislimo o tome u kakvom su položaju treneri u našem hrvatskom sportu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!