08:38 / 07.03.2021.

Autor: I.L./HRT

"Vrijedilo je svake kapi znoja i krvi"

Filip Mihaljević s medaljom oko vrata

Filip Mihaljević s medaljom oko vrata

Foto: HTV / HRT

Mala, četveročlana hrvatska ekspedicija s dvoranskog Europskog prvenstva u poljskom Torunu vraća se s broncom Filipa Mihaljevića u bacanju kugle. "Medalja zlatnijeg sjaja nego što je treće mjesto", istaknuo je Mihaljević kojemu je to bilo prvo natjecanje ove sezone, nakon šest mjeseci oporavka.

- Puno odricanja, krvi i suza se prolije za trenutke kao sinoć! Ali vrijedi svake minute, svake kapi znoja i krvi, napisao je na Instagram profilu nakon što su se dojmovi slegnuli. Zahvalio je treneru i fizioterapeutu na svakodnevnom radu i potpori, Savezu, ASK Splitu i HOO-u na podršci, sponzorima, ali i supruzi i cijeloj obitelji i prijateljima: - Ovo je medalja svih nas!

Mihaljević je postao tek drugi hrvatski atletičar s medaljom s dvoranskih europskih prvenstava. Dosad je odličja osvajao samo Branko Zorko koji je 1992. osvojio broncu, a 1994. srebro na 1500 metara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!