21:27 / 22.02.2021.

Autor: HRT

Igračice Podravke opraštaju se od trenera: Više me nije ni briga za rukomet

Labrina Tsakalou

Labrina Tsakalou

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

U emotivnom govoru od preminulog Zlatka Saračevića u ime momčadi oprostila se kapetanica Dragica Džono, javnosti se obratila i direktorica Podravke Vlatka Mihove, a ostale igračice poslale su na društvenim mrežama poruke omiljenom treneru koji je preminuo u nedjelju nakon utakmice s Lokomotivom.

- I dalje vjerujem da se vidimo na treningu u 5. Velika tuga koja se ne može opisati riječima, ali HVALA na svemu. Hvala što ste vjerovali u mene, u nas. Zauvijek naš Sarač, napisala je Korina Karlovčan.

Grkinja Labrina Tsakalou istaknula je da je Saračević bio prvi trener koji je istinski vjerovao u nju.

- Puno se toga događalo prošle godine, ali uvijek sam imala na umu da je Zlatko bio prvi koji je istinski vjerovao u mene. Koji mi je dao da igram na pravoj poziciji i koji mi je ukazao toliko povjerenje. Posljednjih dana nisam se osjećala najbolje, propustila sam i trening uoči derbija. Vidio je da nisam dobro, zagrlio me i rekao: ‘Hajde, još samo jedna utakmica i onda svi možemo odmarati par mjeseci.’ Samo sam se nasmijala i klimnula glavom. To je bio naš zadnji razgovor. Tako mi je žao što tada nisam rekla što mi je bilo na umu: ‘Ne brini se, treneru. Nećemo izgubiti ovu utakmicu, ali još uvijek mi duguješ jedno piće na Zrću.’ Probudila sam se sada i još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Više me nije ni briga za rukomet. On je bio dobar čovjek i to je važnije od svega. Počivaj u miru, treneru. I hvala ti, napisala je Tsakalou.

I koprivnički navijači Kronikusi su poslali dirljivu poruku.

- Srce danas plače jer smo izgubili velikog čovjeka, stoji, između ostalog u njihovoj poruci.

Crnogorska reprezentativka Dijana Mugoša također se oprostila na društvenim mrežama.

- Hvala ti što si uvijek bio tu. Kroz sve drame, prepreke, znala sam da mogu računati na tebe bez obzira na sve. Nije bilo lako, ali teška vremena ojačaju ljude i moram priznati da smo ojačali zajedno. Hvala ti što si bio moj trener! Počivaj u miru, napisala je Mugoša.

- Giuli, molim te, trebamo još dvije obrane... Treneru... Jučer ste me pitali da obranim još dvije lopte. Nikad ne bih pomislila da bi to bile zadnje. Hvala vam na svemu treneru, bila je čast raditi sa vama. Počivajte u miru, poručila je vratarka Julija Dumanska.

Elena Popović napisala je da osjeća neopisivu bol te da čovjek ima rijetko priliku upoznati ljude iz čije pojave isijava dobrota.

- Treneru vi ste bili dokaz da dobrota vrijedi ispred svega!, objavila je Popović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!