Središte Dohe prepuno naših navijača: "Svi nas prepoznaju po kockicama!"

20.11.2022.

19:27

Autor: Martina Validžić/Dnevnik HTV-a/HRT

Središte Dohe puno je kao šipak!

Središte Dohe puno je kao šipak!

Foto: Screenshot / HTV

Počelo je! Središte Dohe puno je kao šipak! Na najfrekventnijim mjestima u gradu miješaju se navijači i novinarske ekipe sa svih strana svijeta s muškarcima u toubima i ženama u abayama. Rasplesani ljubitelji nogometa iznimno vesele domicilno stanovništvo, nenaviknuto na ovakvo slavlje sporta.

Marokanski i hrvatski navijači zajedno

Čak i incidenti od prije nekoliko dana vezani za zabrane snimanja zbog kojih je poslana loša slika o Kataru u svijet, od danas bi trebali pasti u zaborav jer je stigao i službeni FIFA-in dopis o posebnoj telefonskoj liniji za sve predstavnike medija ako budu imali takvih problema. A akreditiranih je više od 12 000! Trebalo bi to ublažiti nedavnu iznenadnu zabranu točenja alkohola oko stadiona.

Navijače koje smo sreli, zasad to pretjerano ne zabrinjava.

Procjenjuje se da bi na tribinama tijekom svake utakmice koju igra Hrvatska trebalo biti oko 1500 hrvatskih navijača. Oni koji su već stigli, iznimno su zadovoljni svime.

Svi ih, kažu, prepoznaju zbog kockica!

Kako funkcionira grad? Prometni čepovi neizbježni su, nemoguće je stići na vrijeme. Neki radovi i dalje traju, svi navijači još nisu stigli. No, Katar se pripremio da ondje bude i monumentalno, pa ne sumnjamo da neće opravdati potrošenih 200 milijardi dolara, odnosno titulu najskupljeg Svjetskog nogometnog prvenstva u povijesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!