Tucak: Najteži turnir u mom životu

21.02.2021.

19:12

Autor: HRT

Ivica Tucak

Ivica Tucak

Foto: HVS / BSR Agency

- Nadam se da mi nitko neće ništa sada zamjeriti, ali u ovom trenutku sam, nakon osam dana iscrpljujuće borbe potpuno prazan i umoran. Jasno, sretan, zadovoljan i ponosan, rekao je izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak.

- Čestitam svim momcima, igračima i stožeru, našem Savezu koji smo morali proći ovako težak put zadnjih godinu i pol dana. Bušlje mi je u jednom trenutku prije utakmice rekao "Ja sam počeo u reprezentaciji 2005. na Svjetskom prvenstvu s četvrtim mjestom, pa neću valjda sada se oprostiti ili pred kraj, ostati bez Igara". Rekao sam mu, obećao da se to neće dogoditi. I nije. U Tokiju smo, a tamo ćemo kao i uvijek igrati značajnu ulogu. Ovaj je turnir bio doista nešto najteže u mom životu, zaključio je Tucak. 

Kapetan hrvatske reprezentacije Andro Bušlje nakon dramatične je 25:24 pobjede protiv Rusije izborene boljim izvođenjem peteraca kojom je Hrvatska izborila posljednje, 12. mjesto na olimpijskom turniru, vidno umoran izjavio je kako se nada odličnom rezultatu u Tokiju.

- Ostvarili smo ono po što smo došli u Rotterdam - izborili smo vizu za Tokio. Na najteži, ali zato možda i najslađi način. Čestitam čitavoj ekipi i stručnom stožeru i nadam se da je ovo samo uvod u ono što nas čeka na ljeto, rekao je Bušlje.

Slično razmišlja i Ante Vukičević:

- Čestitam svima na velikoj borbi. Nitko od nas ovo nije mogao zamisliti. Mogu samo reći da mi je jako drago što smo se plasirali na Olimpijske igre, da je ovo napokon završilo i da se možemo početi pripremati za ljeto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!