Hrvatske skijašice o nastupu na Zimskim olimpijskim igrama

09.02.2022.

13:24

Autor: I.Ž.K./HRT

Zrinka Ljutić, Marija Leskovec, Leona Popović

Zrinka Ljutić, Marija Leskovec, Leona Popović

Foto: Jaki Franja / PIXSELL

U ženskom slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u kojemu je slavila Slovakinja Petra Vlhova, nastupile su tri hrvatske predstavnice. 

Leona Popović ostvarila je najbolji rezultat zauzevši 23. mjesto, Zrinka Ljutić bila je 25., dok je Andrea Komšić odustala u prvoj vožnji. 

Komšić nije startala u veleslalomu prije dva dana jer je prilikom zagrijavanja došlo do ukočenja vrata i bolova u leđima, a i u slalomskoj utrci se borila s bolovima.

- Nisam baš bila toliko fokusirana, koliko i kako vozim, koliko brzo, koliko sporo.... samo je bilo 'izdrži, izdrži do kraja'... Nažalost, pred sami kraj više nisam uspjela. Već me gore na trećem zavoju malo 'potegnulo', toga sam se najviše bojala, jer kad tako potegne onda najviše boli. I onda sam rekla, 'ajde, ako sam to izdržala, idem do kraja. I stvarno sam probala, ali tu pred kraj me ponovno 'bacilo' na iza i jednostavno boli, previše, izjavila je Andrea Komšić nakon utrke.

Prvi dio slalomske vožnje nije izgledao loše.

- Dosta mi je ljudi to reklo, ja stvarno, iskreno, nisam bila ni svjesna, samo sam išla i govorila si 'izdrži, izdrži'. Nažalost, pred sami kraj više nisam uspjela... Doslovno od početka do kraja bilo je samo 'izdrži, izdrži, izdrži'... Potvrdili su mi svi da vožnja nije bila loša, to mi je drago za čuti, ali što je, tu je, rekla je Komšić.

Zrinka Ljutić je u slalomu zauzela 25. mjesto.

- Bilo je tu puno rezerve i puno dijelova gdje sam radila neke pogreške, ali sve u svemu s današnjim danom sam zadovoljna. Generalno gledajući cijele olimpijske igre, nisam prezadovoljna rezultatima, ali puno toga sam naučila i stvarno mi je bio užitak biti ovdje i zbog toga sam jako sretna. Sve u svemu, jako sam sretna i zadovoljna što jasnije vidim neke stvari na kojima moram raditi. Sutra letim za Zagreb i hvala što ste nas pratili, poručila je mlada hrvatska skijašica. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!