Weiner: Ne mogu reći da je Zubčić kukavica jer je ušao s najboljom namjerom

13.02.2022.

22:46

Autor: T.D./Pekinški dnevnik 2/HRT

Slaviša Weiner

Slaviša Weiner

Foto: Pekinški dnevnik 2 / HRT

Skijaški trener Slaviša Weiner gostovao je u emisiji HTV-a "Pekinški dnevnik 2" te komentirao rezultate hrvatskih skijaša u današnjem veleslalomu.


Rekao je kako 10. mjesto nije loš plasman na Olimpijskim igrama za Filipa Zubčića.

- Filip je u najavi govorio da bi htio osvojiti medalju. Dobro se osjeća i već dvije godine je u TOP 3 najboljih veleslalomaša i naravno da je imao podlogu za takvo nešto. Danas u prvoj vožnji nije se dobro snašao na tom snijegu i prva vožnja ga je koštala medalje. Drugu vožnju je odradio na mišiće, jako dobro i osvojio deseto mjesto. Staza konfiguracijski nije bila izuzetno teška, ali bila je jednaka za sve, rekao je Weiner.

- Sama činjenica da kad staneš na tu startnu poziciju i u glavi ti je da si u formi, da si dobar i da je sad kako treba, a tek iduća takva utrka je za četiri godine, osjeti se lagani pritisak, rekao je Weiner.

Rekao je kako je najvažniji ulaz u utrku.

- Nažalost, bolje bi bilo da je pogriješio negdje na sredini staze pa se izvlačio, nego da je ušao u utrku na način na koji je ušao. Ne mogu reći da je on kukavica jer je on ušao s najboljom namjerom i agresivno kao i uvijek. U jednom trenutku, pojavio se taj način skijanja na koji se on nekada skijao i to je bilo drugačije nego inače. Nedostajalo je malo brzine u svemu tome. Nažalost, dogodilo se baš danas. To je odličan rezultat, najbolji njegov rezultat. Uvijek bi bili sretni da su nam svi u TOP 10 skijaša i u Svjetskom kupu i na Olimpijskim igrama, ali i za njega posebno jer je vjerovao da može, to je razočaranje. Malo je prekritičan prema sebi, mislim da nije to tako loše, rekao je.

O Samuelu Kolegi i 21. mjestu

- S obzirom na sezonu gdje je imao dva FIS starta u veleslalomu i puno manje treninga u veleslalomu od slaloma i 21. mjesto je solidan rezultat. Zaostatak za vodećim je dosta visok i njemu će trebati više treninga i više uključivanja u te veleslalomske utrke. Ovo je dobra predigra za slalom koji ga očekuje za par dana. Vjerujem da je osjetio i taj snijeg koji svima radi probleme, rekao je.

Weiner je rekao kako je problem što zbog koronavirusa nije bilo natjecanja u Svjetskom kupu u Kini da se testira i svi su se u zadnji tren odlučivali koji će komplet skija koristiti.

- Vjerojatno su tu pogriješili kod Filipa Zubčića jer je radio skokove, driftanja, što nismo navikli kod njega gledati kad je imao dobre rezultate. Vjerujem da će i za četiri godine biti u konkurenciji da se bori za medalju, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!