Svi pričaju o njemu: Upoznajte hrvatskog olimpijca u redovima slovačke hokejaške reprezentacije

14.02.2022.

08:54

Autor: Martina Validžić/Sport/M.Š./HRT

Mislav Rosandić

Mislav Rosandić

Foto: HTV / HRT

Mislav Rosandić, hrvatski hokejaš koji nastupa za slovačku reprezentaciju na Olimpijskim igrama, otkrio je našoj Martini Validžić kakav je bio njegov životni put od zagrebačke Trešnjevke do Olimpijskih igara. 

Mislav dolazi iz hokejaške obitelji, tata je igra, brat igra, a mama je apsolutna podrška kao navijačica.

- Meni je ovo moj život otkako znam za sebe, a njima to još više znači kada čuju, kao što će meni značiti kada će moje dijete ići u nekom smjeru.

Kaže da je upao na Olimpijske igre, jer je jedan od suigrača imao pozitivan nalaz na koronavirus. Super je osjećaj biti olimpijac, ali kaže da što se tiče utakmica, da im nije sve išlo po planu. 

- Moj je hokej relativno okej, ali kao momčad moramo pokazati puno više. Nije nam išlo po planu na Olimpijskim igrama, govori o nastupu slovačke hokejaške reprezentacije. 

- Moramo igrati s većom odgovornošću. 

Svi se danas pitaju kako je Mislav Rosandić završio u Slovačkoj. Pojašnjava da je njegov otac igrao hokej, da su treneri iz Slovačke i Češke dolazili ovamo trenirati, a da se on kao dijete uputio u Slovačku.

- Priča je duga, dao sam više intervjua u ovih par dana nego u zadnjih 10 godina. Otac je imao kontakt, roditelji su se žrtvovali. To je suludo bilo. Mi smo i još dva dečka iz Zagreba išli u Slovačku. Tamo se krenuli u školu u 8. razredu, svakodnevni treninzi. Iznajmili smo stan, a roditelji su se mijenjali, otac je dolazio svaka tri tjedna. 

Što se najvećih uspjeha tiče, ističe brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva sa Slovačkom u kategoriji U-20 te naslov prvaka 2016. 

Govorio je i o situaciji u hrvatskom hokeju.

- Nažalost, kroz 10 godina i priču Medveščaka, nismo uspjeli izgraditi dvoranu. Nema infrastrukture, nemamo leda. Velesajam je u katastrofalnom stanju, imamo i Šalatu iz 1960. Kako to izgleda? Katastrofa. Dom sportova isto se gradio prije 50 godina. 

Kaže da se jednako veseli uspjesima slovačkih i hrvatskih sportaša.

- Ja sam tu u Slovačkoj u životu proveo više vremena nego doma. Naježim se kada hrvatski sportaš nešto osvoji. I sada kada je Petra Vlhova osvojila zlato. Ja sam Hrvat i Slovak, zaključuje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!