Müller: Zrinka pokazuje da je ogroman potencijal i može imati prekrasnu karijeru

07.02.2022.

23:13

Autor: T.D./HRT

Ozren Müller

Ozren Müller

Foto: Pekinški dnevnik / HRT

Dugogodišnji sportski djelatnik Ozren Müller gostovao je u emisiji HTV-a "Pekinški dnevnik" i rekao kako su Olimpijske igre isto kao i Svjetski kup u skijanju jer nastupaju najbolji skijaši. 

- Olimpijske igre su motiv više i to se vidjelo i u ženskom veleslalomu. Žao mi je zbog Schiffrin koja je neprikosnovena u obje tehničke discipline u zadnjih 5-6 godina. Dobra je bila postava staze, a Schiffrin je u gornjem dijelu ostala na gornjoj nozi. Kasnije je bila šira postava. Sve je ovisilo o dobrom timingu. Tu su Hektor, Brignone i Lara Gut-Behrami pokazale da su kadre to napraviti i zadržale su odmak u odnosu na ostale, rekao je.

O Zrinki Ljutić


- Hvala HOO-u što su joj dali da nosi stijeg na otvaranju Olimpijskih igara. Sve je to dobro za neka buduća iskustva. Zasad je rekorderka Ana Jelušić koja je s 15 godina nastupila na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju. Za našu mladu natjecateljicu ovo puno znači. Ona je velika nada hrvatskog skijanja. Pustimo Zrinku da ide svojim tokom i da skuplja iskustva na velikim natjecanjima. Naravno da je Austrijancima lakše imati sve te selekcije za FIS utrke i Europa kup i Svjetski kup. Mi smo mala nacija, ali uvijek možemo iznenaditi. Zrinka pokazuje iz utrke u utrku da je ogroman potencijal i da može imati prekrasnu karijeru. Jako mi je žao za našu drugu skijašicu, za Komšić, da je nakon cijelog teškog puta, nakon čitavog odricanja, ukliještila su je leđa i nije išlo. Teško je to zaliječiti u sezoni, rekao je.

Rekao je kako je Zrinka Ljutić dobro povezivala nekoliko zavoja, a na nekoliko je predugo ostajala na jednoj poziciji.

- Brza promjena težišta je vrlo važna. Ona to zna i sigurno da može pokazati, ali sigurno je neki faktor uzbuđenja i treme bio prisutan. Treba joj čestitati, rekao je. 

O kritikama Ivice Kostelića prema FIS-u oko postavke staze

Istaknuo je kako tehničke discipline moraju biti selektivne.

- U brzim disciplinama ne dolaze u obzir, bitna je sigurnost prije svega. U slalomu i veleslalomu mora postojati selektivnost i ne može biti da 95 posto natjecatelja završi utrku. Postava staze mora biti teška i imati neke zamke. Nije skijanje dvodimenzionalni sport, ti moraš imati osim same postave i konfiguracije terena, vremenski uvjeti i mora se selekcija napraviti. Ovo je više automatski, svi prolaze. Za Svjetska prvenstva i Olimpijske igre postavljaju se malo lakše staze jer dolaze natjecatelji iz neskijaških zemalja, rekao je.

Izgledi Leone Popović 

Istaknuo je kako Leoni Popović skida kapu jer je proteklih godina prolazila brojne ozljede i možda je samo ona vjerovala u to što će napraviti.

- Ove godine je napravila jako lijepe rezultate i dokazala samoj sebi da može i da nema straha, da ne treba previše respektirati konkurenciju i ona samo može puno dobiti u ovome. Vjerujem da se može plasirati u prvih 15, naglasio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!