Strahonja o sucu susreta Hrvatska - Češka: Neprihvatljiva izvedba, kao seoska liga

18.06.2021.

23:19

Autor: A.M./HRT

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: EUROPEO / HRT

Sudac utakmice između Hrvatske i Češke Carlos del Xerro Grande nije se baš istaknuo. Naš sudački ekspert Marijo Strahonja ranije je istaknuo kako je kazneni udarac kojeg je skrivio Lovren opravdano dosuđen, no prilikom izvođenja istoga bile su najmanje dvije nepravilnosti, a onda je i prije vremena iznenada okončao utakmicu.

- Njegova tehnička izvedba bila je danas jako loša. Bila je i prije nekoliko dana, ali ovo danas je bilo krajnje neprihvatljivo. Detektirali smo da je kazneni udarac neispravno izveden, igrač Češke je prerano ušao u prostor, izvođač udarca je bio igrač koji je bio krvav, kojem je trebao biti pružen tretman. Taj tretman se može pružiti, ali u razumnom vremenu, 30 do 40 sekundi, ako traje drugi izvođač mora biti netko drugi.

Sudac je onda i prerano svirao i kraj, punih 18 sekundi prije isteka treće minute nadoknade.


- Ono što smo se u čudu pogledali, vidjeli smo Perišića koji je ostao zabezeknut. Sudac je svirao kraj i nije ostavio mogućnost dobijanja lopte. To je krajnje neprihvatljivo da sudac na ovako velikom natjecanju svira kraj kad njemu dođe, kao da je u nekoj, da nekoga ne uvrijedim, seoskoj ligi. Ako je minimalna nadoknada tri minute, onda je minimalna nadoknada tri minute, ona može trajati duže, nikako kraće. Ovo je izgravanje pravila, mislim da mu slijedi povratna karta za Španjolsku, smatra Strahonja.


- Vidjelo se odmah da on jednostavno nema tog samopouzdanja, kontrolu nad utakmicom, te pogreške tehničke prirode kao osoba moraš imati na umu. Definitivno neprihvatljiva izvedba i nosit će veliku povijest s ovog prvenstva, zaključio je naš sudački ekspert.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!