Strahonja o penalu za Češku: VAR soba je s pravom pozvala suca

18.06.2021.

19:05

Autor: A.M./HRT

Marijo Strahonja, HRT-ov sudački ekspert

Marijo Strahonja, HRT-ov sudački ekspert

Foto: Europeo / HRT

Naš sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je na poluvremenu utakmice Hrvatske i Češke kazneni udarac koji je sudac na sugestiju VAR sobe dosudio zbog prekršaja Lovrena na Schicku u skoku, što je omogućilo Češkoj vodstvo 1:0 nakon 45 minuta.

- Vidimo visoko podignuti lakat koji je odsjeo na Schickovom licu i to je kažnjiva situacija. Sudac to nije odmah vidio, ali VAR suci su procijenili da je bio prekršaj i s pravom su pozvali glavnog suca na pregled videosnimke. No mislim da su češki igrači prerano utrčali u polukrug za vrijeme izvođenja kaznenog udarca. Ni Schick nije smio biti na terenu dok mu se ne zaustavi krvarenje, proces i procedura pri Schickovom povratku na teren nisu bili ispravni, rekao je u prvoj analizi Marijo Strahonja.


- Napravili smo dvije dobre svari u prvom poluvremenu, jednu uigranu kombinaciju iz kornera i jednu perfektnu akciju za Rebića, kad je s pet metara puknuo pet metara od gola, rekao je  o igri Anton Samovojska.


- Česi su brzi, kompaktni i igraju agresivno, traže dubinu, napadaju prostor i ulaze u 16 metara, a nama sve to fali, dodao je Igor Cvitanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!