"Đoković je manipulirao i iznosio neistine"

14.01.2022.

15:27

Autor: HRT/Studio 4

Mario Zorko u emisiji Studio 4

Mario Zorko u emisiji Studio 4

Foto: HRT / HTV

Jučer je počelo Europsko prvenstvo u rukometu. U prvoj utakmici Hrvatska je izgubila od olimpijskih pobjednika Francuza, a danas je australska vlada oduzela vizu Novaku Đokoviću. U emisiji Studio 4 Mario Zorko komentirao je aktualne teme u sportu.

Kakva je trenutna situacija u Australiji i prijeti li Đokoviću deportacija? 


- Ne bih rekao da je to opasnost nego realnost, sve vodi prema tome. Đoković nije poštivao pravila australskih vlasti, pokazao je nepoštovanje prema svjetskom tenisu, prema ITF-u. Organizacija je propisala striktna pravila, ako ih podržava 95% tenisača, treba i on onda. On je svjesno manipulirao, krivotvorio je podatke, iznosio neistine.

- Đoković iza sebe ima cijeli državni aparat Srbije, oni su mu izdali krivotvorenu potvrdu na temelju koje je dobio vizu. Ovdje imamo sukob civiliziranog svijeta koji traži da se poštivaju pravila i neciviliziranog svijeta gdje je glavna rečenica: Znaš li ti tko sam ja, poručio je oštro Zorko te dodao: 


- Ishod ide prema tome da će on biti još saslušan po našem vremenu u večernjim satima, zatim ide u pritvor, a odluku očekujemo u nedjelju. U međuvremenu bit će u pritvoru. Očekujem da sud potvrdi odluku ministra i da ga deportiraju. 

Na red su došla i pitanja o našim rukometašima koji su jučer uvjerljivo poraženi od Francuske, nakon utakmice brojni navijači nisu bili zadovoljni suđenjem, a sve je iznenadila borbenost Horvatovih izabranika. 


Je li Hrvatska oštećena jučer protiv Francuske?  


- Francuska bi dobila utakmicu i bez onih sudačkih grešaka. Horvat i njegov pomoćnik Balić moraju objasniti zašto smo mi ulazili u prvo i drugo poluvrijeme s minus pet. Plan koji smo imali da se suprotstavimo Francuzima nije funkcionirao. Pokazali su silnu želju, borbenost i tu nema ni riječi prigovora našim igračima, dali su svoj maksimum. Vrhunskih pobjeda nema bez vrhunskih igrača., rekao je Zorko.


Istaknuo je Zorko da mu nije jasno zašto neki igrači koji spadaju u sam svjetski vrh nisu pozvani: 


- Nama ne fale samo Cindrić, Duvnjak, Marić, nedostaje tu još pet, šest igrača. Nema Šege, Karačića, a to je već odluka izbornika i njegovog stožera. Poraz je mogao biti blaži, ovako je vrlo neugodan. 

Kakve su nam šanse za prolaz skupine? 


- Nama treba pobjeda nad Srbijom sa što većom razlikom jer može se dogoditi da Srbija pobjedi Francusku koja je pokazala slabosti. Srbi igraju odlično i vrlo lako bi se moglo dogoditi da dobiju Francusku s jedan razlike pa budu ispred nas. Treba nam uvjerljiva pobjeda, kaže Zorko te dodaje kako će nam sigurno nedostajati Mandić:


- Plavi karton, bojim se da po automatizmu znači da Mandić neće igrati sutra. To je otežavajuća okolnost jer nama treba igrač kao Mandić protiv Srbije.

Tko je jučer iznenadio, a tko razočarao? 


- Sve je iznenadio Tin Lučin, više sam očekivao od Jaganjca Martinovića. On je za razliku od njih ušao bez kompleksa.


Koga će sutra biti više na tribinama? 


- Bit će podjednako ja mislim. Srbima je bliže, ali nas je i jučer bilo oko 500. Nadam se da su domaćini spremni na jednu takvu atmosferu, bit će to maksimalno oštra utakmica, upozorava Zorko. 


Zorko naglašava kako ovo prvenstvo zapravo predstavlja pripremu za OI u Parizu: 


- Hrvatski rukometni savez je kao prioritet postavio igranje OI u Parizu. Treba biti realan, na prošlim igrama nismo bili, veliki pad na prošlom prvenstvu u Egiptu i ovo treba shvatiti kao početak podizanja jedne nove ekipe. 


Za kraj, što Horvat može promijeniti za sutrašnju utakmicu? 


- Ja se nadam da ćemo imati Cindrića i Marića jer s njima možemo dobiti protočnost u napadu. Obrana nam neće biti problem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!