Mandić o prekršaju za plavi karton: Nisam imao nikakve zle namjere

13.01.2022.

22:56

Autor: K.L./HRT

David Mandić

David Mandić

Foto: Ognen Teofilovski / REUTERS

Hrvatski rukometni reprezentativac David Mandić komentirao je svoje isključenje i plavi karton koji je dobio u drugom poluvremenu nakon što je udario u glavu francuskog igrača Kentina Mahea.

- Ništa tu nije bilo. Nisam imao nikakve zle namjere, jednostavno sam malo spustio težište i agresivno sam izletio. Dogodi se, no šta je - tu je, objasnio je Mandić nakon utakmice.

Inače, plavi karton znači da će, uz isključenje, Mandić možda propustiti i sljedeću utakmicu protiv Srbije. No, o tome će dodatno odlučiti disciplinska komisija.

- Odigrali smo borbenu utakmicu, dali smo sve od sebe. Nismo se dobro snašli na početku, griješili smo u obrani 5-1, imali smo tehničke greške u napadu i nerealizirane šuteve. Kad je ušao Srna, dobro smo igrali 5-1 obranu, tako da smo im stvorili puno problema, osvrnuo se Mandić na utakmicu te dodao:

- Moramo pokazati sada karakter, već smo pričali u svlačionici da nećemo nikome prije utakmice reći da su bolji, već da ćemo se boriti, a to smo i napravili. Stvarno smo se borili 60 minuta, ali presudilo je njihovo iskustvo.

Ivan Čupić odigrao je utakmicu na visokoj razini te je zabio šest golova.

- Cijelo vrijeme gradimo tim među sobom. Jedini cilj među nama igračima je da vjerujemo jedni u druge te da se borimo do kraja, zabiješ li 0 ili 100 golova, svejedno. To nas tjera naprijed. Danas su to bili Tin, Pešić i Srna, a sutra će netko drugi. Ja se samo nadam da ćemo u drugoj utakmici imati bodove pa će biti još slađe, zaključio je Čupić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!