Vučić Australcima: Zašto maltretirate Đokovića, zašto ga niste odmah vratili?

14.01.2022.

18:49

Autor: M.Š./HRT

Novak Đoković, Aleksandar Vučić

Novak Đoković, Aleksandar Vučić

Foto: Loren Elliott/File Photo/REUTERS/Milos Tesic/PIXSELL / Fotomontaža HRT

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se putem svojeg Instagram profila te komentirao aktualnu situaciju s Novakom Đokovićem.

Podsjetimo, nakon odluke australskog ministra za imigraciju Alexa Hawkea da mu se po drugi puta poništi viza, sve je izglednije da će srbijanski tenisač i prvi reket svijeta, biti deportiran. 

Ima mogućnost žalbe, no mnogi smatraju da će uslijediti izgon iz zemlje.

Oglasio se sada i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Poručio je da su napadi i pritisci na Novaka Đokovića "iz nepoznatih razloga" takvi da mora stati u njegovu obranu.

- Ako ste mu htjeli zabraniti da osvoji 10. naslov u Australiji, zašto ga odmah niste vratili? Zašto mu niste rekli da je nemoguće da dobije vizu? Zašto ga maltretirate?, napisao je Vučić. 

Dodao je da se Srbiji nerijetko upućuju kritike oko vladavine prava.

- Možete zamisliti kako bi izgledalo u Srbiji da neki ministar poništava odluke suca, to jest pravosudnih tijela, poručuje.

- Mi ćemo se boriti za Novaka, i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet neće promijeniti stav našeg naroda o narodu Australije kojega izuzetno poštujemo i cijenimo. On će ostati najbolji tenisač svih vremena, ističe predsjednik Srbije uz poruku.

- Živjela Srbija, Novače mi smo uz tebe. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!