Đoković zasad ostaje u Australiji, čeka se odluka ministra

10.01.2022.

11:57

Autor: I.L./HRT

Kaos na ulicama Melbournea

Kaos na ulicama Melbournea

Foto: Asanka Brendon Ratnayake / REUTERS

Ministar za imigraciju Alex Hawke navodno je imao rok od četiri sata da poništi odluku Federalnog suda, koji je odobrio Novaku Đokoviću ostanak u Australiji, ali je odlučio "probiti" taj rok.

Nove informacije iz Melbournea, gdje je izbio incident između navijača i policije kada je automobil u kojem se pretpostavlja da je bio Đoković napustio sjedište odvjetničkog ureda, govore da Hawke neće danas donijeti odluku. Umjesto toga konačnu odluku mogao bi donijeti oko ponoći po našem vremenu, prenose srpski mediji.

Podsjetimo, Savezni Federalni okružni sud u Australiji presudio je u korist Đokovića i odbio zahtjev za poništavanje vize. Međutim, odvjetnici savezne vlade rekli su na sudu da ministar za imigraciju zadržava pravo da iskoristi svoje osobne ovlasti da ponovno ukine Đokovićevu vizu.

Đoković je saslušanje pratio u odvjetničkom uredu, a nakon donesene presude u njegovu korist policija je stigla u zgradu u kojoj se tenisač nalazi. Iako su u početku srpski mediji prenijeli da je Đoković uhićen poslije se saznalo da je policija najvjerojatnije prisutna jer se radi o medijski iznimno atraktivnom slučaju te kako bi se spriječili mogući incident.

Napeto je bilo nakon što je crni audi u kojem je najvjerojatnije bio Đoković napustio zgradu. Đokovićeve pristalice skandirale su "Oslobodite Novaka", a policija je morala upotrijebiti suzavac kako bi ih udaljila od automobila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!