Policija ispred zgrade u kojoj je Đoković

10.01.2022.

09:20

Autor: I.L./HRT

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: Andrew Makedonski / Shutterstock

Nakon što je Savezni Federalni okružni sud u Australiji presudio u korist Novaka Đokovića i odbio zahtjev za poništavanje vize, nastavlja se višednevna drama svjetskog broja 1 u Australiji. 

- Novak Đoković ipak nije uhićen, javlja mondo.rs. Ministar za imigraciju još nije odlučio hoće li poništiti odluku suda i deportirati Đokovića, a policija se nalazi ispred odvjetničkog ureda jer se radi o medijski iznimno atraktivnom slučaju te kako bi se spriječili mogući incidenti, dodaju. 

- Sud ga je oslobodio, ali Vlada ga ne želi pustiti, javlja B92.

RTS prenosi kako je policija stigla u zgradu u kojoj se nalazi ured odvjetnika koji su predstavljali Novaka Đokovića i u kojem se tenisač trenutačno nalazi.

Srpski mediji objavili su da je Novakov otac Srđan Đoković najavio konferenciju za medije u podne, dok je njegov brat Đorđe u razgovoru za TV Prva potvrdio kako je tenisač trenutačno sa svojim odvjetnicima koji odlučujuću o sljedećim koracima. - Posljednja je informacija da ga hoće zatvoriti, rekao je Đorđe Đoković. 

Iako je sud odlučio da nije bilo razloga za oduzimanje vize Novaku Đokoviću, odvjetnici savezne vlade rekli su kako ministar za imigraciju zadržava pravo korištenja svojih ovlasti da ponovno ukine Đokovićevu vizu.

- Upravo sam bila na telefonu s ocem Novaka Đokovića. Australska vlada uhitila je Novaka usprkos odluci suca i žele ga deportirati, objavila je američka novinarka Ksenija Pavlovic McAteer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!