16:29 / 05.01.2022.

Autor: HRT

Đoković sletio u Melbourne, vlasti mu odbile vizu i stavile ga u izolaciju!

Novak Đoković (Foto: EXPA/PIXSELL)

Novak Đoković (Foto: EXPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nakon što je jučer objavio kako je dobio medicinsko izuzeće da može igrati na Australian Openu na kojem je slavio devet puta, prvi igrač svijeta Novak Đoković danas se suočava s novim problemima.

Granična policija je danas nakon što je Đoković sletio u Melbourne odbila prihvatiti vizu i poslala ga u izolaciju pod policijskom prismotrom, a ministrica sporta Victorije objavila je na Twitteru kako mu vlasti te države neće odobriti ulazak u zemlju:


- Savezna vlada je pitala hoćemo li podržati zahtjev za vizu Novaka Đokovića za ulazak u Australiju. Novaku Đokoviću nećemo pružati individualnu podršku pri zahtjevu za vizu za sudjelovanje na Grand Slamu Australian Opena 2022.

Australski mediji prenose kako je problem nastao jer je Đokovićev tim ispunio krivo podatke za ulazak u zemlju i dobivanje vize. Navode kako granična policija može ipak odobriti ulazak u zemlju unatoč odlukama države Victorije pa preostaje vidjeti kako će se ova situacija rasplesti. 


Đokovićeva objava da je dobio medicinsko izuzeće izazvala je bijes u Melbourneu, koji je izdržao najduže kumulativno zatvaranje na svijetu.


Premijer Scott Morrison već je sugerirao da Đokovićevo sudjelovanje nije gotova stvar i da će morati zadovoljiti saveznu vladu, koja je odgovorna za međunarodne granice i vize i nije bila dio procesa izuzeća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!