Britanski list: Đokovića će vjerojatno deportirati

13.01.2022.

16:47

Autor: M.Š./HRT

Novak Đoković trenira na Melbourne Parku

Novak Đoković trenira na Melbourne Parku

Foto: Loren Elliott / REUTERS

Novak Đoković doznao je svojega protivnika u 1. kolu Australian Opena, no pitanje je hoće li na tom turniru nastupiti. Prema pisanju britanskog Expressa, ministar za imigraciju Alex Hawke u petak će objaviti odluku o njegovu boravku u Australiji, a ona bi mogla biti negativna za srbijanskog tenisača i svjetskog broja 1. 

Australska vlada priprema deportaciju Novaka Đokovića, piše britanski list, a nakon što mu je prihvaćena žalba na poništenje vize za ulazak u zemlju. 

- Odluka će biti objavljena u petak, s vjerojatnošću da će mu biti naređeno da napusti zemlju, piše Express.

Podsjetimo, Đokoviću je viza ukinuta kada je prošloga četvrtka sletio u Melbourne, iako je imao medicinsko izuzeće od Tennis Australije, a što se temeljilo na tome da je u prethodnih šest mjeseci prebolio COVID. 

Nakon što je bio u hotelu za imigrante, prihvaćena mu je žalba na sudu te je zatim počeo s treninzima za prvi Grand Slam sezone. 

Zatim se i ispričao što je neistinito izvijestio o oboljenju u prosincu i kretanju nakon toga te se opet doveo u težak položaj. 

Kao što je poznato, ministar za imigraciju Alex Hawke ima mogućnost da donese osobnu odluku o poništenju vize te ga deportira iz zemlje. 

Kako sada stvari stoje, odluka bi mogla biti obznanjena u petak. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!