17:04 / 12.01.2022.

Autor: A.M./HRT

Novinar L'Equipea o spornom intervjuu s Đokovićem

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: Loren Elliott / REUTERS

Novak Đoković priznao je da je pogriješio kad je dva dana nakon pozitivnog testa na koronavirus dao intervju za francuski L'Equipe, a oglasio se i novinar koji je s njim razgovarao.

Đoković je u priopćenju poručio kako je 18. prosinca otkazao sve svoje aktivnosti osim razgovora za novine L'Equipea, istaknuvši da se na njega obvezao još prije te se osjećao dužnim napraviti intervju te da nije htio iznevjeriti novinara. Tvrdi i da je cijelo vrijeme tijekom intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografirali.


Međutim, Đoković je ipak priznao da je sudjelovanje na intervjuu bilo pogrešno.


- Kada se osvrnem, to je bila pogrešna prosudba i prihvaćam da sam trebao odgoditi tu obvezu, napisao je Đoković.

Novinar koji ga je intervjuirao i uručio mu nagradu za sportaša godine "Champion des champions 2021" Franck Ramella opisao je kako je točno taj razgovor u Novakovu teniskom centru u Beogradu, koji je trajao oko pola sata, izgledao:


- Rekli su mi da ne pitam Đokovića je li se cijepio, kao ni za Australian Open. Zato ga nisam pitao je li razmišljao obaviti testiranje. Čak i da jesam, kakvog bi to imalo smisla, kaže Ramella.


Novinar je potvrdio Đokovićevu tvrdnju da je srpski tenisač nosio masku tijekom cijelog razgovora, odbivši sugestije da je skine čak i za nekoliko fotografija tijekom intervjua, no pristao ju je ipak skinuti na samom kraju za potrebe fotografiranja s nagradom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!