Australski novinar tvrdi: Đoković će biti deportiran

12.01.2022.

21:37

Autor: K.L./HRT

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Foto: Loren Elliott / REUTERS

Iskusni australski politički novinar i kolumnist lista "Saturday Paper" Paul Bongiorno objavio je na društvenim mrežama informaciju kako će ministar za imigraciju Alex Hawke u četvrtak donijeti odluku o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije.

- Čujem da će Alex Hawke izbaciti Jokera sutra, objavio je Bongiorno.

Prema toj informaciji necijepljeni prvi tenisač svijeta morat će napustiti zemlju nakon što mu je sud dozvolio ostanak i poništio oduzimanje vize nakon dolaska u Australiju.

Australian Open počinje 17. siječnja, a Bongiorno je ranije i objasnio zašto smatra da će australska vlada donijeti takvu odluku.

- Jedan antivakser mi je rekao da ako će Đoković moći raditi, a nije cijepljen, kakvu to poruku šalje onima koji su izgubili poslove zbog odbijanja cjepiva. S jedne strane ima pravo. Posljednji dio kredibiliteta Morrisona sigurno ovisi o izbacivanju Đokovića iz zemlje, objavio je Bongiorno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!