Horvat pozvao Lučina; EHF pravila brane nastup Cindriću i Duvnjaku?

05.01.2022.

17:16

Autor: HRT/Hina

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

S obzirom na to da uoči nadolazećeg Croatia Cupa 2022 na raspolaganju ima 13 igrača i trojicu vratara, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat, uputio je poziv Tinu Lučinu koji će se priključiti reprezentaciji.

Sredni vanjski Orlen Wisla Plocka bio je na pričuvnom popisu kandidata. Izbornik Hrvoje Horvat odlučio je pozvati samo jednu zamjenu, mnogi su očekivali kako će poziv dobiti Igor Karačić, no on ostaje na pričuvnoj listi za ovakve slučajeve.


Izbornika muče i nejasna pravila kad je u pitanju zaraza koronavirusom. Prema tumačenju pravilnika koji je donio EHF pravo nastupa u prvom krugu natjecanja ne bi trebali imati naši Duvnjak i Cindrić. 


Očekuje se da će naš dvojac dobiti negativne testove do početka Eura te kako će biti spremni za nastup, ali pravilnik govori kako unatoč negativnim testovima moraju provesti 14 dana u izolaciji. 

Iz Hrvatskog rukometnog saveza poručuju kako će ako budu negativni, Cindrić i Duvnjak biti dostupni izborniku od početka Eura. 


- Ono što je posebno važno za nas, igrači za vraćanje u konkurenciju moraju imati dva negativna testa, poručuju iz HRS-a.


Utakmice na Croatia Cupu zadnja su provjera prije Europskog prvenstva, koje će se od 13. do 30. siječnja održati u Mađarskoj i Slovačkoj.


U četvrtak, 6. siječnja u 16:45 hrvatska vrsta će igrati protiv Bosne i Hercegovine, a dva dana kasnije 8. siječnja u istom terminu s Rusijom.


Hrvatska će na EP-u igrati u skupini C zajedno s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!