19:53 / 23.12.2021.

Autor: Mirna Zidarić/Sport/Dnevnik/I.L./HRT

Zubčić: Kvalitetan sam i dobro skijam, rezultat će doći

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: Dnevnik / HRT

Nakon što je jučer osvojio 16. mjesto u slalomu u Madonni di Campiglio Filip Zubčić kratko je navratio do Zagreba gdje će provesti blagdane, a prvi sljedeći nastup bit će upravo na Sljemenu 5. siječnja.

Posebno veseli Zubčićev rezultatski iskorak u slalomu koji je okrunio postoljem u Val d'Isereu prije deset dana. 


- Iza nas je ovaj 12. mjesec s pet utrka. Veleslalom je, nažalost, tako-tako, slalom sam pokazao da smo napravili dosta veliki napredak u odnosu na prošlu godinu. Uspio sam se napokon popeti na to postolje. Sinoć sam imao utrku u Madonni. Solidno 16. mjesto na kraju s obzirom na to da sam u drugom laufu radio dosta, nisu bile velike greške, ali greške koje se jako naplate na takvoj stazi. Mogao sam biti komotno u deset da sam se odskijao kako spada drugi lauf, rekao je Zubčić koji je trenutačno u ukupnom poretku na 13. mjestu. Među slalomašima je peti, a u redoslijedu veleslalomaša 14. 

Filip Zubčić, Mirna Zidarić

Filip Zubčić, Mirna Zidarić

Foto: Dnevnik / HRT

- U Alta Badiji nije baš išlo, nešto bodova smo pokupili, to je bitno. Međutim, vidi se da nije na razini kako je bilo prošle godine. S druge strane slalom je bolji. Sretan sam da sam u nekoj dobroj slalomskoj formi pošto je sad siječanj natrpan slalomima i ta naša utrka na Sljemenu koju svi iščekujemo i kojoj se svi veselimo. Tako da veleslalom nije baš dobar, slalom je dobar. Sigurno sam jednako kvalitetan. Međutim, nisam trenutno u toj nekoj formi, u tom nekom naletu u kojem sam bio prošle godine. Međutim, dobro se skijam. Neću se uopće uzrujavati oko toga. To je jednostavno sport, ne treba se nervirati nego treba imati glavu gore i gurati dalje i rezultat će doći.

Pokazao je mentalnu snagu, što krasi prave sportaše. Na francuskom je skijalištu jedan dan izletio u veleslalomu, a drugi dan zauzeo treće mjesto u slalomu, što mu je najbolji rezultat karijere u toj disciplini. 


- Mislim da i to krasi pravog sportaša. Da kada te jedan dan nešto ošamari da se drugi dan digneš i da pokažeš da si dobar i da si kvalitetan, da jednostavno ne odustaješ. Svaki dan se treba pokrenuti k nekim novim ciljevima i stvarima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!