14:20 / 30.06.2021.

Autor: A.M./Hina

Zlatna paraolimpijka iz Rija nosit će hrvatsku zastavu u Tokiju

Mikela Ristoski

Mikela Ristoski

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora za nositeljicu hrvatskog stijega na otvaranju 16. paraolimpijskih igara u Tokiju izabrao je 31-godišnju atletičarku iz Pule Mikelu Ristoski.

Ristoski je vlasnica desetak europskih, svjetskih i paraolimpijskih odličja u skoku u dalj, od kojih se zasigurno ističu zlato s posljednjih POI u Rio de Janeru 2016. godine te bronca s POI u Londonu 2012.


- Izuzetna mi je čast i ukazano veliko povjerenje da ću 24. kolovoza moći ponosno nositi hrvatski stjeg na otvaranju 16. paraolimpijskih igara u Tokiju. Malo je sportaša koji na taj način dobivaju priznanje za svoje sportske uspjehe, a raduje me da ću baš među njima biti ja kao prva sportašica iz Pule i Istre. Uz mnoge moje sportske uspjehe čast da hrvatski stjeg nosim na Olimpijskom stadionu biti će svojevrsan vrhunac moje sportske karijere, kao i obveza da na Igrama dam sve od sebe kako bih osvojila još jedno paraolimpijsko odličje, izjavila je Ristoski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!