Svečani prijem zagrebačkih paraolimpijaca

24.09.2021.

17:36

Autor: M.M./Hina/HRT

Svečani prijem zagrebačkih paraolimpijaca

Svečani prijem zagrebačkih paraolimpijaca

Foto: Sportski savez Grada Zagreba / HRT

U prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba upriličen je svečani prijem zagrebačkih paraolimpijaca, sudionika i osvajača medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Skup su pozdravili predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom (ZŠSOI) Josip Držaić, predsjednik Sportskog savez Grada Zagreba (SSGZ) Nikola Dragaš, zamjenica pročelnice Gradskog urda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić, saborska zastupnica Ljubica Lukačić i izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, te pročelnik za pročelnik gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić.

Na svečanosti su sudjelovali osvajač srebrne medalje u bacanju diska Ivan Katanušić i njegov trener Roland Varga, osvajačice brončane ekipne medalje u stolnom tenisu Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić, te trenerica Mirela Šikoronja Ivančin, kao i plivači Tomi Brajša, Paula Novina i Kristijan Vincetić, trener Ivan Perzel i izbornik Igor Berislavić, atletičar Marijan Presečan i Zoran Talić, te treneri Ante Pavković i Goran Grd.

Hrvatski sportaši su na Paraolimpijskim igrama u Tokiju ukupno osvojili rekordnih sedam medalja - tri srebra i četiri brončane medalje u četiri sporta, atletici, plivanju, stolnom tenisu i tekvandou.

Prvu medalju u Tokiju osvojio je Velimir Šandor koji je bio srebrni u bacanju diska u kategoriji F52, a potom su Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile broncu u ekipnom natjecanju stolnoteniskog turnira.

Seriju je nastavio Ivan Katanušić srebrom u bacanju diska u kategoriji F64, a uslijedile su bronce Dine Sinovčića u plivanju na 100 m leđno i Mikele Ristoski u skoku u dalj.

Za kraj Igara Ivan Mikulić je osvojio srebro u taekwodnodu, dok je Deni Černi osvojio broncu u bacanju kugle.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!