16:19 / 11.02.2021.

Autor: I.Ž.K./Hina

Umjesto u Madridu, Vuelta će završiti u Santiago de Composteli

Trojica najboljih s Vuelte 2020.

Trojica najboljih s Vuelte 2020.

Foto: Sergio Perez / REUTERS//File Photo

Ovogodišnja biciklistička utrka po Španjolskoj, popularna Vuelta, koja bi se trebala održati od 14. kolovoza do 5. rujna, započet će u Burgosu, a završiti u Santiago de Composteli, objavili su organizatori.

Vuelta tradicionalno završava u Madridu, no organizatori su ove godine odlučili preseliti kraj utrke u glavni grad zapadne pokrajine Galicije, kao što je to bio slučaj i 2014. godine.

I tada, kao i ove godine, posljednja etapa u Santiago de Composteli, bila je pojedinačni kronometar, no dok je 2014. pred vozačilma bila dionica od samo 9,7 kilometara, ove godine će ih posljednjeg dana utrke čekati 33,7 kilometara dugačak ispit protiv sata.

Bit će to samo posljednji težak ispit za vozače u posljednjem tjednu u kojemu ih prethodno očekuju i četiri brdske etape od kojih će tri završiti na vrhu uspona, legendarni Lagos de Covadonga u 1. rujna, novi uspon Gamoniteiru 2. rujna te Mos 4. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!