09:37 / 03.05.2022.

Autor: HRT/Hina

Puljiz: Znala sam da mogu svakoga pobijediti, ali još ne vjerujem

Ana Viktorija Puljiz

Ana Viktorija Puljiz

Foto: Igor Kralj/ / PIXSELL

Ana Viktorija Puljiz ostvarila je još jedan odličan uspjeh na početku svoje seniorske karijere, osvojivši broncu na Europskom prvesntvu u džudu koje se održalo u Sofiji. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska, mlada džudašica govorila je o ostvarenom uspjehu.

- Dojmovi se još nisu u potpunosti slegli, jako sam sretna, proslavila sam medalju sa svojom obitelji i prijateljima. Još ne mogu vjerovati koji sam uspjeh postigla. Znala sam da mogu svakoga pobijediti, ali još ne vjerujem, rekla je Puljiz u telefonskom razgovoru. 


- Prijelaz je dosta težak, zato što su te cure već u seniorskoj konkurenciji preko pet godina i jednostavno su one u konkurenciji olimpijskih medalja. Ovo je prekrasno, došla sam opušteno i osvojila u medalju. 


O podršci obitelji:


- To mi je najbitnije, nakon srednje škole i faksa, moraš žrtvovat neke stvari i motivira te kad imaš obitelj koja je uz tebe.

O najtežem protivniku:


- Bila je to Talijanka, unatoč tome što me izbacila Njemica. Razlog je taj što je Talijanka ima dvije olimpijske medalje u zadnjih deset godina, najveći šok mi je bio kad sam nju pobijedila. Tada sam shvatila da mogu doći do medalje.


Što je sljedeće? 


- Sada kratki odmor, nekoliko dana, a onda se vraćam treningu i pripremama, mislim da ću sljedeći nastup imati na Mediteranskim igrama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!