18:57 / 29.04.2022.

Autor: A.M./HRT

Puljiz: Još sam u šoku, ni sama ne vjerujem

Ana Viktorija Puljiz

Ana Viktorija Puljiz

Foto: Hrvatski judo savez / .

"Ni sama ne vjerujem da se ovo dogodilo", rekla je nakon osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Sofiji hrvatska džudašica, 20-godišnja Ana Viktorija Puljiz.

U kategoriji do 52 kilograma Puljiz je Hrvatskoj osigurala prvu medalju na ovom prvenstvu, a mlada hrvatska reprezentativka, koja je još službeno juniorka, time je još jednom dokazala kako je na odličnom putu da postane i vrhunska seniorska džudašica.


- Još je uvijek u meni puno adrenalina. Još sam nekako u šoku. Naravno da sam presretna zbog ovog rezultata i zbog medalje. Ništa, kada se sve slegne i kada dođem sebi idemo dalje, rekla je kratko Puljiz nakon osvojenog brončanog odličja.


Podsjetimo kako je hrvatsku predstavnicu u ključnoj borbi čekala dvije godine starija Izraelka Primo, inače šesta na svijetu. Premda je Izraelka krenula agresivno hrvatska reprezentativka je odgovorila na pravi način. Nakon prvog napada Puljiz je povezala još jedan za predivan ippon, konačno slavlje i osvajanje medalje!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!