Ljutić: Osjećaj je predobar, nadala sam se nekoj medalji, ali prvo mjesto nisam očekivala

09.03.2022.

08:38

Autor: I.Ž.K./HRT

Zrinka Ljutić sa svjetskim juniorskim zlatom

Zrinka Ljutić sa svjetskim juniorskim zlatom

Foto: HTV / HRT

Nova svjetska juniorska prvakinja u slalomu je mlada hrvatska skijašica  Zrinka Ljutić

- Osjećaj je predobar, stvarno nevjerojatno. Nadala sam se nekom rezultatu, medalji, ali baš prvo mjesto nisam očekivala, pogotovo ne u slalomu. Stvarno sam dala sve od sebe, pogotovo u drugoj vožnji, koja je bila stvarno teška, bila je borba od prvih do zadnjih vratiju, ali sam ponosna što sam se dobro tako izborila i osvojila prvo mjesto, izjavila je Ljutić nakon osvajanja svjetskog juniorskog zlata.

Je li postavka druge vožnje, koju je postavio njen otac pomogla da dođe do naslova?

- Da, definitivno mi je pomogla, pogotovo zato što je snijeg već bio mekši, a on je postavio tako da su zavoji bili malo dulji i dinamičniji, tako da se rupe nisu radile onako naglo na kraju zavoja, što mi je jako pomoglo s brojem 30 da odvozim dobru vožnju.

Očekivanja od veleslaloma?

- Idem isto po medalju, dat ću sve od sebe, probat ću izbaciti iz glave ovu preveliku euforiju i veselje i odraditi što bolje mogu, rekla je Zrinka Ljutić, nova svjetska juniorska prvakinja u slalomu.

Pogledajte dodjelu odličja!

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!