Sjajna Zrinka Ljutić o svjetskom naslovu: Nisam mogla vjerovati!

08.03.2022.

22:14

Autor: A.M./HRT

Zrinka Ljutić

Zrinka Ljutić

Foto: HTV / HRT

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić postala je u kanadskoj Panorami svjetska juniorska prvakinja u slalomu, a u prvoj izjavi opisala je teške uvjete, ali i svoju sreću kad je vidjela da je pobjednica.

- Osjećaj je sjajan. Nisam mogla vjerovati kad sam prošla ciljnu liniju, bilo je jako teško, staza je bila dosta oštećena, ali borila sam se. Nisam imala osjećaj koliko sam brza, nisam znala ništa, ali borila sam se koliko sam mogla i došla sam s 84 stotinke prednosti, upalilo se zeleno svijetlo i bila sam jako sretna, rekla je 18-godišnja hrvatska skijašica nakon velikog uspjeha.


Ovo je prvo hrvatsko žensko zlato na FIS-ovom svjetskom juniorskom prvenstvu. Dosad su medalje na juniorskim svjetskim smotrama za Hrvatsku osvajale Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss u ženskoj, te Istok Rodeš i Elias Kolega u muškoj konkurenciji, no od svih hrvaskih predstavnika na pobjedničkom postolju samo je Rodeš dosad bio na najvišoj stepenici nakon što je uzeo zlato 2016. godine u Sočiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!