"Leona i Zrinka počele su ozbiljno skijati, a Zrinku vidim uskoro na postolju"

02.01.2023.

20:05

Autor: HRT/Dnevnik 2

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: HRT / HTV

Dok će najbolje slalomašice svijeta za dva dana skijati na Snježnoj kraljici, skijaši će svoje bodove hvatati u Garmisch - Partenkirchenu, a među njima će biti i najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić. 29-godišnji Zagrepčanin zasada ne ostvaruje rezultate kao prošle godine, no najavljuje kako je samo pitanje utrke kada će doskijati do prvog postolja sezone. 

- Ova zadnja trka, pogotovo drugi lauf u Alta Badiji, to je bio onaj moj stari pravi lauf, koji može konkurirati za postolje i rekao bih da se sada stvarno skijam dobro. Vrijeme će pokazati kakvi će dalje biti rezultati, jer u muškom skijanju biti na postolju i u top 10 je jako mala granica, poručuje Zubčić te dodaje: 


- Trenutno je realnost bila oko 10. mjesta. Ja sam s tim bio zadovoljan, jer sam ja govorio dok sam bio na postoljima da su top 10 rezultati odlični. Tako da ćemo čekati svoju šansu pripremat ćemo se i napraviti sve što je u našoj mogućnosti najbolje, a onda će i rezultat doći. 


Sjajne rezultate ostvaruju naše skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović uoči Snježne kraljice, Filip smatra da će ovo biti odlična sezona za njih i pitanje samo kada će netko završiti na postolju: 


- Leona i Zrinka stvarno pokazuju da su se ozbiljno počele skijati, nije to više ono da se Leona bori za ulazak u drugu vožnju, već se bori za plasmane u top 10. Zrinka iz utrke u utrku raste, po meni će ona biti na postolju ove godine, u nekom trenutku. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!