Slalomom skijaša završava SP, četvorica Hrvata na startu

18.02.2023.

19:47

Autor: I.L./HRT

Zubčić, Rodeš, Kolega, Vidović

Zubčić, Rodeš, Kolega, Vidović

Foto: HTV / HRT

Svjetsko prvenstvo završava nedjeljnim slalomom za skijaše na kojem će nastupiti četvorica hrvatskih reprezentativaca, Filip Zubčić, Samuel Kolega, Istok Rodeš i Matej Vidović. Start prve vožnje je u 10, a druge u 13.30 sati, uz prijenos na Drugom programu HTV-a i portalu.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je osmo mjesto veleslalomu u petak.


- Nakon solidnog plasmana u veleslalomu sutra je zadnja utrka, slalom. Dobro se osjećam, dobro se skijam i nadam se da će rezultat biti odličan. Bok mama!

Samuel Kolega očekuje puno od sutrašnje utrke.


- Odlučio sam propustiti veleslalom da bi se što bolje pripremio za slalom. Mislim da mi je to uspjelo. Zadnja utrka mi je super bila. U formi sam tako da puno sutra očekujem.

Za nedjeljnu je utrku spreman i Istok Rodeš.


- Sutra je zadnja utrka Svjetskog prvenstva. Na kraju uvijek muški slalom, četiri dečka smo sutra na startu. Svi smo više smo nego spremni. Dat ćemo sve od sebe. Staza izgleda dobro i može biti dobrih rezultata. 

Matej Vidović želi s dobrim rezultatom zaključiti sezonu. 


- Mislim da se dobro skijamo i nadam se da sva četvorica možemo ući u drugu vožnju. Vjerujem da netko može napraviti, možda i svi. Sezona nije bila dobra dosad. Imam još dvije utrke, idemo to ispraviti. Jako sam motiviran i dobro se osjećam. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!