Na Zrinjevcu izložba u povodu 30. godišnjice smrti Dražena Petrovića

05.06.2023.

12:50

Autor: I.L./HRT/Hina

Dražen Petrović

Dražen Petrović

Foto: Borna Filic / PIXSELL

Muzejsko-memorijalni centar "Dražen Petrović" u povodu 30. godišnjice preranog odlaska jednog od najvećih europskih košarkaša predstavlja izložbu "Od prvih košarkaških koraka do vječnosti" koja će biti postavljena na zagrebačkom Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac) od 5. do 12. lipnja.

Izložbom na solarnim postamentima na 16 vizuala s mnogo fotografija i informacija predstavljena je bogata karijera Dražena Petrovića, koji je tragično poginuo u automobilskoj nesreći 7. lipnja 1993. u dobi od 28 godina.

Koncepcija izložbe djelomično prati stalni muzejski postav, kronološki prikazujući Draženovu karijeru od Šibenke, preko Cibone i Reala do NBA lige te fantastične uspjehe ostvarene u reprezentacijama, kao i individualna priznanja i nagrade koje je osvojio tijekom kratke, ali bogate karijere. S obzirom na to da je Dražen i danas mnogima inspiracija, dio izložbe prikazuje i njegovu ostavštinu koja i dalje živi kroz sportske klubove, manifestacije i nagrade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!