"Naš mali" - u iščekivanju premijere filma o Draženu Petroviću

04.06.2023.

12:41

Autor: Dnevnik/I.Ž.K./HRT

Legendarni Dražen napustio nas je prije 30 godina

Legendarni Dražen napustio nas je prije 30 godina

Foto: HTV / HRT

Šibenik iščekuje premijeru filma "Naš mali", 52-minutni film o Draženu Petroviću koji će biti prikazan 10. lipnja na tvrđavi Barone.

Svoje uspomene i nepoznate detalje iz života košarkaškog Mozarta ispričali su pred kamerom oni koji su mu bili bliski.

Od ideje do realizacije filma prošle su tri godine, a on nosi poruku za sve mlade generacije: "Ako se u životu trudiš, uspjeh neće izostati!"

Dražen je tako živio, kaže redateljica filma Ivana Guberina, bio je i ostao uzor. Za cijeli svijet košarkaški velikan, za Šibenčane je zauvijek ostao - "naš mali".

- U dokumentarcu su brojni sugovornici, svjedoci tog vremena, počevši od Draženove obitelji, Draženovih prijatelja, suigrača, ljudi s kojima je Dražen živio. Sama priča prati njegovu kronologiju, odrastanje u Šibeniku, završetak ovozemljskog života i njegovu ostavštinu koju je on zapravo svima nama ostavio, izjavila je Ivana Guberina, redateljica i scenaristica filma.

- Film su pogledali rijetki, a ja sam imalo prilike vidjeti ulomke. Radi se o nečemu najboljem dosad što je snimljeno na temu Dražen Petrović, rekao je Neven Spahija, prijatelj Dražena Petrovića.

Legendarni hrvatski košarkaš poginuo je 7. lipnja 1993. u prometnoj nesreći na autocesti pokraj njemačkog grada Ingolstadta, a ove godine 30. obljetnica Draženove pogibije obilježit će se prigodnom manifestacijom "30 godina bez Dražena" u organizaciji Grada Šibenika, Hrvatskog košarkaškog saveza i Omladinskog košarkaškog kluba Dražen Petrović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!