Infografika: 30 godina bez Dražena Petrovića

05.06.2023.

08:56

Autor: I.L./HRT

 Dražen Petrović na OI-ju u Barceloni 1992. (Screenshot: HRT)

Dražen Petrović na OI-ju u Barceloni 1992. (Screenshot: HRT)

Foto: HTV / HRT

Ove godine obilježava se 30 godina od pogibije jednog od najboljih košarkaša svih vremena - Dražena Petrovića. Infografika prikazuje njegovu impresivnu karijeru u brojevima. 

Dražen je bio jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša te je uvršten među 50 osoba koje su najviše pridonijele Euroligi, a smatra se predvodnikom vala europskih košarkaša u NBA. Svoju sjajnu i trofejima ispunjenu karijeru počeo je sa samo 15 godina kada ga je trener prvoligaškog kluba Šibenka ubacio u igru, nakon čega se javnost prvi put upoznala s izvanserijskim igračem koji će desetljeće poslije obilježiti europsku i svjetsku košarku.

Infografika: 30 godina bez Dražena Petrovića

Legendarni hrvatski košarkaš poginuo je 7. lipnja 1993. u prometnoj nesreći na autocesti pokraj njemačkog grada Ingolstadta, a 30.  godišnjica Draženove pogibije obilježit će se prigodnom manifestacijom "30 godina bez Dražena" u organizaciji Grada Šibenika, Hrvatskog košarkaškog saveza i Omladinskog košarkaškog kluba "Dražen Petrović".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!