13:54 / 21.07.2021.

Autor: A.M./Hina

Srbić zadovoljan: Nikad nisam ovako dobro odradio podij trening

Tin Srbić

Tin Srbić

Foto: TVD1 / HRT

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić u srijedu je odradio prvi trening na preči na kojoj će nastupiti i u subotnjim kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Bilo je malo čudno jer smo došli u dvoranu dva i pol sata prije nego sam ja imao svoj podij. Kad sam se krenuo zagrijavati onda su svi već bili u dvorani za natjecanje, tako da sam gotovo sat i pol bio sam u dvorani za trening. Ali, sve je dobro prošlo, dvorana za natjecanje je stvarno jedna od ljepših u kojoj sam ikada bio. Preča mi odgovara jer smo dovoljno rano nabavili takvu istu pa sam se uspio naviknuti i stvarno mi odgovara ovdje, otkrio je Srbić.


Njemu je preču tvrtke Senoh na kakvoj će nastupiti na Igrama osigurao Hrvatski olimpijski odbor još prošle godine i na njoj se pripremao za Tokio. Poprilično je drukčija od sprava koje su uobičajene na gimnastičkim natjecanjima, no Srbiću nije trebalo puno vremena da se prilagodi na nju.


- Napravio sam danas u dvorani za natjecanje samo jedno zagrijavanje i išao vježbu koju planiram raditi u kvalifikacijama. Odradio sam stvarno solidno. Jako sam zadovoljan. Mislim da nikada nisam ovako dobro odradio podij trening na nekom velikom natjecanju. Stvarno je sve OK i jedva čekam subotu i kvalifikacije da bude još malo više adrenalina i da probam odraditi ovu vježbu ovako kako sam odradio danas na podiju. Bit ću jako zadovoljan s time. Mislim da je to onda dovoljno za finale, zaključio je Srbić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!