Sandra Perković otputovala po treće olimpijsko zlato

21.07.2021.

09:19

Autor: A.M./HRT

Sandra Perković

Sandra Perković

Foto: Patrik Maček / PIXSELL

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković otputovala je jutros na Olimpijske igre u Tokiju, gdje je favoritkinja za zlatnu medalju u bacanju diska, što bi joj bilo treće olimpijsko zlato u karijeri.

- Uzbuđena sam. Pokušavam biti što mirnija i opuštenija, ako se spremam za velike stvari, a idem na svoje treće Igre i to su već velike stvari, želim biti mirna, spremna sam. Ne volim velike najave, volim napraviti posao, rekla sam već, ako budem spremna i zdrava ne moram se bojati za rezultat, rekla je dvostruka olimpijska i dvostruka svjetska te peterostruka europska prvakinja.


- Malo mi je krivo što neće biti publike, ali mi smo tu pozvani da predstavljamo boje Lijepe naše. Mislim da sam psihički i fizički jako spremna i da smo uspjeli većinu stvari držati pod kontrolom. Ovo su moje treće Olimpijske igre i nadam se da nisu zadnje, dodala je Sandra, koja će biti jedna od dvoje hrvatskih sportaša koji će nositi našu zastavu na otvaranju igara.

Čast je tim veća znamo li da će Perković biti prva žena koja će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara od naše samostalnosti. Uz nju će zastavu nositi strijelac Josip Glasnović.


Podsjetimo, Sandra Perković je bila "zlatna" na Igrama u Londonu 2012. i u Rio de Janeiru 2016. godine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!