Martin prvi u akciji: Ima vjetra i valova, ali dobro se snalazim

21.07.2021.

13:22

Autor: A.M./TVD1/Mihovil Horvat/HRT

Damir Martin

Damir Martin

Foto: TVD1 / HRT

U Tokiju su u toku posljednje pripreme uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara. Neka natjecanja već su počela, a prvi Hrvat koji će nastupiti je srebrni olimpijac iz Rija Damir Martin.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

- Zadovoljan sam zadnjim pripremama na Peruči, zadovoljan sam kako mi ide čamac. Ima dosta valova i vjetra, uvjeti za veslanje nisu baš ugodni, ali mislim da se dobro snalazim, forma mi je jako dobra, kaže Martin, koji će u akciju u petak.


Naši stolnotenisači u akciju će također brzo, već u subotu.


- Nemam nikakvih posebnih očekivanja, htio bih samo dati sve od sebe, da budem zdrav i to je to. Ako budem dobro igrao sve je moguće, ali to je sve pod upitnikom, nikad ne znaš dok ne krene prvi meč, naglasio je Andrej Gaćina.


Dvadesetčetverogodišnjeg Tina Srbića, svjetskog prvaka iz Montreala 2017. godine, očekuje prvi nastup na Igrama.


- Kvalifikacije su zapravo psihički najteže, jer znaš da si među favoritima, konkuriraš za medalju, a opet moraš odraditi taj jedan jako težak korak. Svi misle "odradiš kvalifikacije, kad je finale?", ali nije baš tako, u finalu se baciš na glavu i sve je lakše podnijeti, kaže Tin. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!