Perković nezadovoljna organizacijom u Japanu: Oni su puno godina iza nas

05.08.2021.

22:55

Autor: K.L./HRT

Povratak Sandre Perković

Povratak Sandre Perković

Foto: HTV / HRT

Hrvatska atletičarka Sandra Perković vratila se u Zagreb nakon osvojenog četvrtog mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Perković je u Tokiju imala priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje u jednoj disciplini.

Na OI u Londonu 2012. osvojila je zlato sa 69.11 metara, obranila ga je četiri godine poslije u Rio de Janeiru sa 69.21, dok je u Tokiju nažalost, bila četvrta sa 65.01.

- Znate što se tamo dogodilo i kako se osjećam. Sada sam puno bolje, četvrto mjesto na Olimpijskim igrama je još jedan dokaz koliko vrijede ona ranija zlata u Londonu i Riju. Bila je velika borba, rekla je Perković u Zagrebu.

- Nemam za čime žaliti i nadam se da je veliki broj natjecanja ispred mene, dodala je Sandra.

Nije bila zadovoljna Perković sa samom organizacijom Olimpijskih igara.


- Mislim da smo išli s prevelikim očekivanjima tamo. Očekivali smo da će biti Olimpijske igre na razini, pogotovo što su te Igre bile odgođene godinu dana, nakon toga smo doživjeli razočaranje s treninzima i svima. Nakon što sam u Londonu 2012. uvidjela što su Olimpijske igre, najbolje i najorganiziranije natjecanje na svijetu, a nakon Rija, gdje se očekivalo da će biti loše organizirano, a na kraju je Rio bio deset puta organiziraniji od Tokija, a smatra se da su Japanci europski Švicarci, ali oni su puno godina iza nas. Možda su radišni, ali njihova snalažljivost u ovakvim trenucima, u korona sezoni...Opet nismo bili slobodni, osjećali smo se kao u zatvoru. Sve je to utjecalo, ne samo na moje rezultate, već i na rezultate drugih sportaša, rekla je Perković.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!