Perković dan poslije: Još će dugo moje oči biti "caklene"

03.08.2021.

16:18

Autor: I.L./HRT

Sandra Perković

Sandra Perković

Foto: Aleksandra Szmigiel / REUTERS

- Borila sam se do kraja, tražila sam sve načine kako na najbolji mogući način predstaviti naše boje, bolje od ovoga nisam mogla niti nisam znala, napisala je Sandra Perković na Instagram profilu dan nakon što je osvojila četvrto mjesto u disku na Olimpijskim igrama.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Perković je u Tokiju imala priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje u jednoj disciplini. Sandra je na OI u Londonu 2012. osvojila zlato sa 69.11 metara, četiri godine poslije u Rio de Janeiru sa 69.21, dok je u Tokiju  bila četvrta sa 65.01.

- Teško je... Stvaraš, radiš, želiš, boriš se, improviziraš, sanjaš, plačeš, smiješ se, guraš dalje bez obzira na sve i tako svaki dan 365 dana u godini, već 5 punih godina samo za ovaj dan! Hvala Vam za sve poruke, hvala Vam za lijepe riječi, hvala Vam za sve molitve, još će dugo moje oči biti “caklene” na pomisao na ovo natjecanje! To je sport, on zna biti prekrasan, a zna biti užasno grub i surov, ali baš u tome je čar.

Zlato je osvojila Amerikanka Valerie Allman koja je već u prvoj seriji bacila 68.98 metara, druga je bila Njemica Kristin Pudenz sa 66.86, dok je broncu osvojila Kubanka Yaime Perez sa 65.72 m.

- Čestitke djevojkama na osvojenim medaljama! Cura iz Dubrave još uvijek sanja, još uvijek želi i još uvijek se ne predaje! Pariz 2024. vidimo se, zaključila je Perković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!