Marinić na sofisticiranom umjetnom jezeru u Tokiju iščekuje svoj nastup

21.07.2021.

19:55

Autor: Zrinka Grancarić/Sport/K.L./HRT

Matija Marinić

Matija Marinić

Foto: HTV / HRT

Nakon tri dana potpune samoizolacije i pet tijekom kojih je smio izaći tri sata na trening, a 21 proveo u maloj i neudobnoj sobi, Matija Marinić konačno diše punim plućima.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

- Sva sreća, vratili smo se na pravi put, danas smo u prvom danu slobode. Uživamo u slobodi trenutačno, rekao je Marinić.

U srcu Tokija smjestio se Kasai centar za kajak i kanu na divljim vodama. Impresivno, tehnički sofisticirano umjetno jezero s četiri pumpe koje stvaraju brzace.
 
- 15 kubika vode prolazi kroz ove umjetne prepreke koje su praktički napravljene na potpuno identičan način kao lego kockice i ta staza, ovisno o potrebi, može se napraviti lakša ili teža, rekao je Stjepan Perestegi, trener.

Kasai centar u Tokiju

Kasai centar u Tokiju

Foto: HTV / HRT

- Zadovoljan sam sa stazom. Mislim da se dobro čamac ponaša na stazi, a vidjet ćemo kakav će rezultat biti, rekao je Marinić.

Kao glavnu otegotnu okolnost i kanuisti ističu vrućinu, 35 stupnjeva, gotovo 80 posto vlažnost zraka. Čak mu je na pripremama u Emiratima, kaže Marinić, bilo ugodnije.

U svom premijernom nastupu na Olimpijskim igrama, Matija Marinić cilja ulazak u finale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!