17:16 / 31.07.2021.

Autor: K.L./HRT/Nippon

Anegdote šampiona: Gdje je zakuhao Čilićev auto i zašto je Mektić "James Dean"

Hrvatska teniska četvorka

Hrvatska teniska četvorka

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Teniski trener i pomoćnik izbornika Davis Cup reprezentacije Igor Šarić u HRT-ovoj emisiji Nippon komentirao je veliki uspjeh hrvatskih tenisača na Olimpijskim igrama, ali i otkrio neke zanimljivosti iz njihovih karijera.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

-  Tek nakon nekog vremena postat ćemo svjesni što su naši tenisači napravili. Ovo je veliki poticaj za njih, ali i mlađe igrače koji vide da igrači osvajaju turnire i da je tenis lijep sport. Zbog ovakvih rezultata mladi se počinju baviti sportom, rekao je Šarić te nastavio:

- Na svim našim okupljanjima dobra je atmosfera. Mi se svi trudimo, važan je respekt igrača prema trenerima, i trenera prema igračima. Cijela struktura mora biti dobro posložena da vlada harmonija i pozitivna atmosfera.

Prisjetio se teniski trener i ponekih anegdote s početka njihovih karijera te dana u Davis Cup reprezentaciji.

- Marin je s ocem krenuo preko brda u Dalmaciju na turnir pa im je stari auto zakuhao pa su morali stati i zvali su da ih pričekaju da mogu stići na turnir, otkrio je Šarić događaj kad je Čilić imao 13 godina. - On je rano otišao u Zagreb, a to su žrtve koje mladi igrač mora u svojoj karijeri proći, ako se želi profesionalno baviti tenisom.

Jednom prilikom pitali su Ivana Dodiga osjeća li pritisak na turniru.

- On je odgovorio da je sad lako te da je imao pritisak kad je znao ako se ne kvalificira neće imati za platiti hotel, rekao je Šarić te dodao:

- Sjećam se situacije kad je igrao finale Challengera u singlu. U trećem setu, Dodig je odlazio na WC, promrmljao je nešto sebi u bradu i linijski je prijavio glavnom sucu da je opsovao. Zbog toga je diskvalificiran. Na tom turniru nije dobio niti poene, ni novčanu nagradu. Bio je tada 150., a to finale ga nije diglo, već unazadilo, otkrio je Šarić.

Mate Pavić u prvom nastupu u Davis Cup reprezentaciji prošao je jednu vrstu inicijacije.

- Kad dođe mladi igrač u Davis Cup, obično mu napišemo govor koji on mora pročitati pred svim uzvanicima na svečanoj večeri. Mislim da smo igrali protiv Italije u Torinu. On je to savršeno odradio, ali govor je bio pola na talijanskom, pola na češkom, pola na njemačkom, pola na engleskom kako bi svi gosti razumjeli. Odlično se snašao, malo si je popio prije da bi to mogao obaviti, rekao je Šarić.

Njegov partner Nikola Mektić dobio je, pak, nadimak - James Dean.   

- Tako smo ga zvali kad je došao u reprezentaciju s obzirom na to da je naočit momak, sa smiješkom na licu, otkrio je Šarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!