Zlato i srebro za Hrvatsku: "Ako smo morali od nekoga izgubiti, neka su to bili Mate i Nikola!"

30.07.2021.

14:35

Autor: M.M./HRT

Hrvatski tenisači ispisali povijest

Hrvatski tenisači ispisali povijest

Foto: Mike Segar / Reuters

Sjajan dan za hrvatski sport! Na Olimpijskim igrama u Tokiju naši tenisači ispisali su povijest i osvojili zlatno i srebro odličje! U finalu parova Mate Pavić i Nikola Mektić bili su bolji od Marina Čilića i Ivana Dodiga - 6:4, 3:6, 10:6. Nakon čak 113 godina za zlato i srebro borili su se parovi iz iste zemlje. Hrvatska je sada s tri osvojena zlata, jednim srebrom i dvije bronce na 14. mjestu ljestvice zemalja.


- Sanjaš o ovako nečemu. Ma nije ni da sanjaš, bili bi preveliki snovi. Sanjaš da ćeš nastupiti i biti presretan i onda osvojiš i emocije su toliko pomiješane i čudne da ne znaš kako bi reagirao. Mislim da će nam tek s danima dolaziti do mozga i tek kad vidimo prijatelje, trenere... bit ćemo svjesni što smo napravili. Nevjerojatno! Na prvim Olimpijskim igrama napravili smo ovakav rezultat. Olimpijske igre održavaju se svake četiri godine, puno se toga promijenilo. Mi smo najbolji par na svijetu. Ovo je nešto čemu se nadamo, treba sve to odraditi. Jako sam sretan, rekao je Mektić.

- Povijesni uspjeh, rekao je Pavić, čestitavši i izborniku koji je cijelo vrijeme bio uz njih.

- Puno se dao i za nas i za njih. Napravio je sve što je mogao da mi budemo spremni. Čestitke Čili i Dodi na srebru. Teško je objasniti kakav je to rezultat. Stvarno je to veliki rezultat za hrvatski tenis, naglasio je Pavić.

Čilić: Ako smo morali od nekoga izgubiti neka su to bili Mate i Nikola

- Ako smo morali od nekoga izgubiti neka su to bili Mate i Nikola, rekao je Čilić. Odlučilo je par sitnica, ali ponosni smo na sve što smo ostvarili. Tri medalje u jednom danu je velika stvar, dodao je.

- Ovo je dan za povijest. Svi smo sretni i ponosni. Nikola i Mate su bili bolji. Treba im čestiti zasluženo su pobijedli, rekao je Dodig.

Čilić je rekao kako se nada da ovo nije posljednja prilika za medalju,

- Imamo još u sebi borbe, želje i motiva i ako stvari budu išle u dobrom smjer, Pariz nije daleko, istaknuo je. 

- Godine idu, ali trudit ćemo se. Bilo bi lijepo odigrati još jedne Olimpijske igre, dodao je Dodig. Veliki je izazov, ali najbitnije je zdravlje jer ako ono ostane dobro, sigurno da ćemo dati sve od sebe da i iduće Olimpijske igre budemo s vama, istaknuo je.

Finalni susret s posebnim zanimanjem pratio se u Zagrebu i Splitu, rodnim gradovima Nikole Mektića i Mate Pavića, ali i u Međugorju u Bosni i Hercegovini odakle su Marin Čilić i Ivan Dodig. Evo reakcija navijača.


#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!