Zrnčić-Dim: Nastup na velikoj pozornici je poseban, teško je to opisati

04.02.2022.

22:59

Autor: Pekinški dnevnik 2/I.L./HRT

Natko Zrnčić-Dim

Natko Zrnčić-Dim

Foto: Pekinški dnevnik 2 / HRT

Natko Zrnčić-Dim prije četiri je godine u Pjongčangu nosio zastavu na otvaranju Zimskih olimpijskih igara. 

- Drago mi je da sam jedan od tih olimpijaca koji je imao čast čak četiri puta biti na olimpijskim igrama. Naravno, da je nošenje zastave poseban moment u karijeri jednog sportaša, jednog olimpijca, ali mislim da ipak prije toga bih stavio na prvo mjesto moj prvi nastup na Olimpijskim igrama kad sam prvi put stao u kućicu startnu, obukao taj startni broj s olimpijskim krugovima i osjećao se iznimno ponosno što predstavljam Hrvatsku na tom velikom natjecanju. Taj nastup je bio poseban, prvi put dođeš na tu veliku pozornicu. To je ozračje koje se teško opiše. Poseban osjećaj, posebna inspiracija, rekao je Zrnčić-Dim u emisiji Pekinški dnevnik 2. 


Čuva uspomene s nastupa na olimpijskim igrama, u studiju je pokazao startni broj iz prve olimpijske utrke, kombinacije u Torinu 2006. 


- Svaki olimpijac koji se plasirao na Igre može biti ponosan!


ZOI u Pekingu održavat će se pod posebnim režimom, no Zrnčić-Dim smatra da su se sportaši već prilagodili tomu.


- Najveći stres sportašu je kad mora nastupiti i pokazati ono po što je došao, a ovo je nešto što se rješava usput, upitnici i testiranja oduzimaju vremena, ali mislim da oni to rješavaju u hodu i da uspijevaju ostati koncentrirani na ono zbog čega su došli. 

Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač smatra, iako se u Pekingu možda ne osjeti olimpijski duh da je on prisutan. 


- Prisutan je samim dolaskom, ali nije onakav na kakav su naučeni sportaši. Olimpijski duh je samom odlukom da će se Igre održati pobijedio, sport je pobijedio. 


Nažalost, koronavirus nije izbjegao ni hrvatsku misiju. Pozitivan je šef Misije HOO-a Damir Šegota, Leona Popović još nije krenula put Kine, a Lea Jugovac ima granični nalaz testa. 


- Šegota je nažalost morao u izolaciju, ovo su mu desete igre i on praktički iz sobe može držati sve pod kontrolom. Očekujemo sada rezultate i za Popović i Jugovac. To je najveći pritisak na sportaše, no sportaši su takvi, posebno naši, i prilagode se svemu. 

Zrnčić-Dim je prokomentirao šanse naše glavne uzdanice u Pekingu Filipa Zubčića

- Zubčić je odličan skijaš i ima sve elemente koji su potrebni za dobrog skijaša. Evo, stao je ove godine i na postolje u slalomu. Vjerujem da ima šanse i u veleslalomu i u slalomu pokazati koliko vrijedi i ravnopravno se boriti za medalju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!