Zubčić: Mogu konkurirati za vrh; Kolega: Očekivanja su velika

15.02.2022.

18:19

Autor: HRT/HOO

Filip Zubčić u razgovoru za HTV

Filip Zubčić u razgovoru za HTV

Foto: HRT / HTV

Nakon veleslaloma u nedjelju, sutra će naši skijaši imati posljednju priliku da osvoje medalju ZOI-ju u Pekingu. U slalomu će nastupiti Filip Zubčić, Samuel Kolega i Matej Vidović. Zubčić će startati 16., Vidović  27., a Kolega 30. u konkurenciji 88 slalomaša. 

Filip je osvojio tek 10. mjesto u veleslalomu i sam je bio razočaran svojim nastupom, ali sada mora vjerovati u sebe jer ima novu priliku u slalomu. 


- U veleslalomu nismo napravili ono što smo si zacrtali, međutim nova šansa je u slalomu sutra. Idemo jako motivirani u to, pokazao sam ove godine da u slalomu mogu napraviti jako velike rezultate. Osjećao sam se dobro na treningu, podloga je dosta agresivna i ledena, treba se dobro naviknuti, međutim to je dobro za mene, treba se boriti od starta pa do cilja.


Zubčić ima dobre rezultate ove godine u slalomu, tu je najviše napredovao a toga je svjestan i on sam. 


- U slalomu ove godine sam pokazao da mogu konkurirati za vrh, prošle godine na Sljemenu sam bio peti, ove godine u Kitzbühelu da nisam imao grešku u prvom laufu, bio bih u top pet. 


Ističe kako slalom nema favorita. 


- Što se tiče veleslaloma Odermattu treba skinuti kapu, što se tiče slaloma imamo pet pobjednika ove godine, 14 različitih skijaša je bilo na postolju, ima nas puno u utrci za medalju. Borit ću se za vrh. 

Očekivanja sutra: 


- Glupo bi bilo da sam rekao da sam zadovoljan ako budem šesti, bio sam loš u veleslalomu, sutra ću dati sve od sebe, maksimalno napraviti što je u mojoj moći. 

Samuel Kolega

Samuel Kolega

Foto: HTV / HRT

Kolega je također nastupio u veleslalomu i zauzeo 21. mjesto, bila mu je to odlična prilika da se "zagrije" prije slaloma: 


- Jučer smo odmorili, danas smo imali trening onako za osjećaj. Očekivanja su velika, veselim se stvarno sutra, teren mi odgovara, snijeg mi paše, mislim da će biti super. 


Samuel se slaže sa Zubčićem kako ove sezone nema favorita u slalomu: 


- Staza je u jako dobrom stanju tako da će priliku imati i oni s većim startnim brojem, puno ljudi skija dobro slalom ove godine. Imam startni broj 33, to je definitivno dobro, borim se za sami vrh. 

Matej Vidović

Matej Vidović

Foto: HTV / HRT

Svoj prvi nastup na Igrama u Pekingu imat će i Matej Vidović: 


- Imam samo jedan nastup, jednu šansu, ostavit ću sve što imam na stazi. Ove sezone sam zahvalan na svakoj šansi koju dobijem. 


Vidović potvrđuje kako je snijeg drugačiji nego europski, ali kako je staza dobra: 


- Snijeg je specifičan, zbog temperature i klime. Tri dana treninga, traženja materijala, ali mislim da ću sutra stati na start bez razmišljanja o tome, prazna glava i pun gas.


Nema očekivanja, želi samo prazne glave krenuti sa startne pozicije: 


- Ja sam se u glavi postavio kao da mi je ovo još jedna utrka svjetskog kupa. Sutra ništa ne očekujem, cilj je da uđemo prazne glave, imam jednu šansu u četiri godine, ako si staviš neki pritisak onda se dogodi nešto kao Zubčiću u prvoj vožnji veleslaloma. To si nitko ne želi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!