"Drago mi je da veleslalom nije bio samo priprema za slalom"

13.02.2022.

10:11

Autor: I.L./HRT

Samuel Kolega

Samuel Kolega

Foto: HTV / HRT

- Drago mi je da veleslalom nije bio samo priprema za slalom i bilo je nešto. S brojem 49 na 21. mjesto, nije loše, ne mogu se žaliti na kraju, rekao je Samuel Kolega nakon nastupa u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. 

Bio mu je to drugi nastup na ZOI, a nakon 37. mjesta u veleslalomu na Igrama u Pjongčangu 2018., na stazi "Ledena rijeka" doskijao je do 21. mjesta, uz veliku pogrešku u drugoj vožnji.


- S prvim laufom sam zadovoljan, bila je dobra vožnja, bila je dobra borba. Drugi lauf? Teško je reći. Možda sam htio malo previše. Rekao sam si na startu ništa mi ne znači biti 20 i neki, nažalost, probao sam dati sve od sebe. Bila je ta dosta velika greška, nažalost, i nije baš bilo kako sam zamislio. Napredak je u odnosu na prošle Olimpijske igre, definitivno.


Kolega puno očekuje od nastupa u slalomu. 


- U slalomu imam jako velika očekivanja od sebe, dobro ide na treninzima, dobro je išlo na Svjetskim kupovima ove godine i nadam se da će se i ovdje otvoriti dobre vožnje, prokomentirao je Kolega koji će u srijedu, uz Zubčića i Mateja Vidovića, predstavljati Hrvatsku u slalomskoj utrci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!