"Odermatt je favorit, ali nema kalkulacija"

12.02.2022.

11:29

Autor: HRT

default error photo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić jedan je od favorita za medalju u veleslalomu koji se vozi u nedjelju u ranim jutarnjim satima. Svoje dojmove o Igrama, svojim ciljevima iznio je našim novinarima. 

Iz HOO-a poručuju da su Filip Zubčić i Samuel Kolega ovih dana odradili treninge veleslaloma i slaloma. Danas su imali slobodnu vožnju na natjecateljskoj stazi. Isprobali su različite podloge na stazama i zadovoljni su treninzima.


Za sutrašnji veleslalom najavljeni su teški uvjeti na stazi u Yanqingu zbog snježnih padalina i jakog vjetra.

O treninzima i snijegu


- Trening je bio ok, odradio sam danas prvi slalom trening, lagano sam se uhodavao rundu za rundom. Snijeg je teško usporediti s ovim u Europi, potpuno je umjetan, ali je dobar i ne treba raditi posebnu dramu oko toga. 


O formi


- Nakon Schladminga sam se razbolio, dobio upalu sinusa pa sam doma odmarao i to mi je došlo dobro kao odmor. To mi je dobro za formu, pun sam energije. 

O favoritima


- Iskreno, ne volim predviđati rezultate, želim se fokusirati na sebe da maksimalno dobro to odradim. Ako napravim sve kako treba, onda neće ni rezultat razočarati. Od favorita bih samo izdvojio Odermatta, on je pokazao ove sezone da je na jednoj višoj razini od ostalih u veleslalomu.


Usporedba Svjetskog kupa i Igara


- Ovdje nema kalkulacija, ova utrka se ne broji za Svjetski kup, ne boriš se za neki poredak, nego je to medalja za sebe. Biti četvrti, deseti ili 14 je potpuno svejedno. 

O najbolnijem trenutku prošle sezone


- Četvrto mjesto na svjetskom prvenstvu, to je najbolnija utrka za mene jer to je medalja koju želim najviše u životu. Čak sam bio ljut na sebe jer sam se ljutio što sam četvrti. Četvrti na svijetu nije tako loše biti. Krivo mi je bilo zato što sam prošle sezone stvarno bio dovoljno dobar da uzmem zlato. 


Igre, svjetsko prvenstvo ili svjetski kup


- Kristalni globus, svjetsko prvenstvo, olimpijske igre, sve su to medalje koje sportaš želi osvojiti. Kad sam bio mali želio sam biti svjetski prvak. Sigurno kad osvojiš globus dobiješ priznanje da si najbolji jer trebaš biti na nivou cijelu sezonu. Igre su svake četiri godine, to je utrka za sebe. 

Svoje dojmove iznio je i Samuel Kolega od kojega očekujemo dobar rezultat u slalomu.


O snijegu 


- Najveći izazov će biti prilagodba na snijeg, skijanje je dobro, sve je stvarno na razini.


O formi


- Forma je dobra koliko može biti dobra kad je u pitanju veleslalom. Slalomska je stvarno na razini, očekujem puno od sebe, na treninzima se osjećam dobro.


O favoritima u slalomu


Favoriti u slalomu, jako je teško reći jer imamo šest utrka, šest pobjednika, ne želim ništa govoriti, sve je moguće ove sezone. To i meni daje samopouzdanje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!