Ljutić nosi hrvatsku zastavu na otvaranju ZOI-ja

02.02.2022.

18:09

Autor: I.Ž.K./HRT/HOO

Zrinka Ljutić

Zrinka Ljutić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu nosit će Zrinka Ljutić, umjesto Leone Popović

Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) Miho Glavić donio je odluku kojom se, umjesto Leone Popović koja u vrijeme otvaranja Igara neće biti u Pekingu, za stjegonošu (jedna sportašica) na svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. predlaže sportašica u alpskom skijanju Zrinka Ljutić.

Prijedlog je proslijeđen Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na usvajanje, koji je prijedlog i prihvatio. 

Iako olimpijska debitantica i tek 18-godišnjakinja, Zrinka Ljutić je rezultatima dokazala svoju perspektivnost (4. mjesto u poretku slaloma u Europskom kupu u sezoni 2021./2022., 5. mjesto u poretku u Europskom kupu u sezoni 2021./2022., 51. mjesto na trenutačnoj Svjetskoj rang ljestvici u slalomu, 55. mjesto na trenutačnoj Svjetskoj rang ljestvici u veleslalomu).

Svečanost otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu je 4. veljače 2022. na velebnom zdanju stadiona Ptičje gnijezdo, otvorenog za ljetne Olimpijske igre 2008. godine.

Uz Zrinku Ljutić, hrvatski stjegonoša bit će i skijaški trkač Marko Skender. 

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!