07:11 / 05.02.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/HOO

Jugovac negativna na testiranju, no ipak preskočila nastup u slopestyleu

Lea Jugovac

Lea Jugovac

Foto: HOO / Press

Lea Jugovac trebala je biti prva hrvatska predstavnica koja je nastupila na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. 

Hrvatska snowboardašica Lea Jugovac ipak nije nastupila u kvalifikacijama slopestylea zbog jučerašnjeg graničnog nalaza i ponovnog testiranja.

Dobra vijest je što je bila negativna na ponovnom testiranju, ali je procedura potrajala do jutarnjih sati te se nije mogla pojaviti na startu natjecanja.

Njezin sljedeći nastup bit će u disciplini big air 14. veljače. 

- Nažalost, morala sam propustiti svoj današnji nastup u slopestyleu zbog toga što sam jučer dobila obavijest da sam dobila pozitivan PCR test. S obzirom da se radilo o graničnom pozitivnom testu, morala sam se ponovno testirati kako bi se potvrdilo da li se radi stvarno o pozitivnom ili negativnom testu. Na veliku žalost, osim što sam propustila samu ceremoniju, došlo je do toga da sam morala propustiti i svoj nastup jer se procedura toliko odužila. Rezultati testa su došli negativni, što je odlično, jer se mogu pripremiti i usmjeriti na svoj sljedeći nastup u big airu, ali su oni došli malo prekasno, izjavila je Jugovac. 

Prvog dana natjecanja tako će od hrvatskih olimpijaca nastupiti samo Valentina Aščić u brzom klizanju u kvalifikacijama na 500 metara koje su na rasporedu od 12 sati po srednjoeuropskom vremenu. 

Prijenos pratite na Drugom programu HTV-a i našem portalu, a sve zanimljivosti iz Pekinga pogledajte u emisiji Pekinšiki dnevnik 2 od 22.10.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!