Jugovac o prvim dojmovima: Sve je odlično, od smještaja do vremena

02.02.2022.

20:10

Autor: Hrvoje Hrengek/Dnevnik/Sport/HRT

Lea Jugovac

Lea Jugovac

Foto: Kod nas doma / HRT

Ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara na rasporedu je u petak u 13 sati uz prijenos na našem Drugom programu. Od hrvatskih sportaša prva će nastupiti snowboarderica Lea Jugovac i to u noći s petka na subotu u disciplini slopestyle. 

Lea se već aklimatizirala u olimpijskom selu. - Pozdrav iz olimpijskog sela Zhangjiakou gdje će se održati moje slopestyle natjecanje 5. veljače, javila se iz Kine pa iznijela prve dojmove.


- Mi smo stigli u selo prije dva dana i danas smo već imali prvi trening. Prvi dojmovi su odlični. Samo selo sve je odlično uređeno, naravno, sve je nekako podređeno pravilima o COVID-u, tako da od teretane do prostorija gdje jedemo sve je temeljito dezinficirano, stalno se čisti i pleksiglas pregrade su između svakog stola, između svake sprave u teretani tako da se stvarno drži što bolja razdaljina između sportaša i da se spriječi moguća zaraza koronavirusom. Testiranja imamo svakodnevno. Svako jutro odmah prije doručka možemo se testirati odmah u kući u kojoj se nalazimo u prizemlju. 

Tijekom Igara boravit će u dva od tri olimpijska sela.


- Posebnost snowboarda je na ovim Igrama u tome što će se nakon održanog slopestylea u olimpijskom selu Zhangjiakou, odnosno u Secret Gardenu, resortu koji se nalazi desetak minuta udaljeno od sela, mi ćemo se seliti u drugo olimpijsko selo u Pekingu. Tako da ću imati na ovim olimpijskim igrama priliku i usporediti dva olimpijska sela i vidjeti da li tu postoje ikakve razlike. Naravno, pretpostavljam da će sve biti na isti način napravljeno. 


Vremenski uvjeti idu na ruku snowboarderima.


- Vrijeme je stvarno super. Sunčano je svaki dan, ali izrazito hladno. Danas smo se baš smrznuli. Imali smo tri sata treninga jedva smo sva tri sata mogli voziti s obzirom na to da su temperature daleko ispod ništice. Ujutro to prelazi -20 stupnjeva. Lagani vjetar koji stalno puše, otežava tu situaciju. Tako da je evo stvarno hladno u ovom dijelu gdje smo mi. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!