Strahonja: Nema presedana za priliku tako mladom sucu, bit će vrhunski!

23.05.2022.

20:31

Autor: A.M./HRT

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: Stadion / HRT

Derbi Dinama i Hajduka sudio je (za sudačke standarde) jako mladi sudac Patrik Kolarić. Marijo Strahonja, HRT-ov sudački ekspert, jako ga je pohvalio i istaknuo da u Europi nema presedana za toliko povjerenje tako mladom sucu, mlađem od većine nogometaša na terenu!

- Ovo je apsolutno presedan, nemam spoznaje da se u nekoj ligi u Europi dogodilo nešto slično. Sudačka komisija preuzela je velik rizik i ukazala mu je veliko povjerenje, no to je moglo biti jako skupo za njega, bio je to rizik prvenstveno za Patrika. Ipak, ispalo je sve dobro. Dobro je da se pokazalo da mladi suci mogu napredovati i da će dobiti priliku, a i Kolarić je pokazao da je urođeni talent, odlično je pripremljen i fizički i psihički, Ima i jedan specifičan izraz lica, iz perspektive nekog tko je sudio međunarodne utakmice kažem da ima sve potrebno za najviše domete, kad ga UEFA uzme pod svoje slijedi mu velika karijera. Pokazao je i mirnoću i hladnokrvnost, smatra Strahonja o mladiću kojem je maksimirski derbi bio tek treća prvoligaška utakmica, te dodaje:


- Sjajno je procjenjivao prekršaje kroz cijelu utakmicu. Posebno me raduje čvrstoća tog 26-godišnjaka, koji je i nakon jedne intervencije VAR-a ostao pri svojoj odluci kod jednog upitnog  prekršaja. Velika pohvala što je ostao kod prvotne odluke u toj situaciji, jer snimka uvijek dodatno naglasi nešto, a on je procjenio da je to jedna "nogometna" situacija, rekao je HRT-ov sudački ekspert o 26-godišnjem sucu iz okolice Čakovca kojemu očito slijede najviši dometi.

Osvrnuo se Strahonja na dvije konkretne Kolarićeve odluke u derbiju, a s obje se u potpunosti slaže. Strahonja smatra da je opravdano poništio gol Hajduka jer je Livaja igrao rukom, a pred kraj susreta odbio je poslušati gore spomenuti savjet VAR-sobe da dosudi prekršaj na centru, što je također, smatra naš ekspert, bila potpuno ispravna odluka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!